Brīdina par krāpnieciskām ziņām sociālajā vietnē "Facebook"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" brīdina par krāpnieciskām ziņām "Facebook" platformā, liecina "Cert.lv" paziņojums šajā sociālajā vietnē.

Foto: Ekrānšāviņš

Lietotāji no jau inficētiem kontaktiem saņem ziņas ar jautājumu "Vai tu esi video?", "Vai tas esi tu?", kā arī "Izskatās pēc tevis!", kuram pievienota saite, kas ved uz pikšķerēšanas vietni, kurā imitēts "Facebook" autentifikācijas logs, un tajā ievadot savus piekļuves datus, lai it kā apskatītu pieminēto video, šī informācija nonāk krāpnieku rīcībā.

"Cert.lv" atgādina, ka pievienotajā saitē nav video, kā arī aicina iedzīvotājus būt modriem, nevērt vaļā saites un neievadīt savus piekļuves datus.

Tāpat "Cert.lv" iesaka saviem sociālajiem tīkliem iestatīt divfaktoru autentifikāciju, lai pasargātu sevi no šādiem pikšķerēšanas uzbrukumiem, bet, ja dati tomēr ievadīti, tad operatīvi jāmēģina nomainīt "Facebook" konta paroli.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu