Stoltenbergs: Krievijas karš mainījis arī drošības situāciju Arktikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs piedalās kopīgajā preses konferencē Ādažu militārajā bāzē.
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs piedalās kopīgajā preses konferencē Ādažu militārajā bāzē. Foto: Paula Čurkste/LETA

Krievijas militārā rīcība maina drošības situāciju Arktikas reģionā, piektdien vizītes laikā dzimtajā Norvēģijā paziņojis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Krievijas karš pret Ukrainu ir pavērsiena brīdis. Tas ir jaunais normālais Eiropas drošībā un arī Arktikas drošībā," norādījis Stoltenbergs, kurš Norvēģijā ieradies novērot militārās mācības "Cold Response". Viņš atgādinājis, ka daudzas Arktikas valstis ir NATO sastāvā.

Arī tad, ja karš Ukrainā beigtos rīt, pēdējo nedēļu notikumiem būs tālejošas sekas, brīdinājis NATO ģenerālsekretārs, piebilstot, ka Krievija ir parādījusi gatavību ar militāriem līdzekļiem mainīt drošības pamatprincipus.

Bijušais Norvēģijas premjerministrs uzsvēris ap Ziemeļpolu esošā reģiona stratēģisko nozīmi drošībā un sakaros starp Ziemeļameriku un Eiropu.

Viņš atzinis, ka Krievijas militārā aktivitāte pēdējo gadu laikā ir palielinājusies. Krievija Arktikas reģionā izmēģina daudzas savas jūras ieroču sistēmas, tur bāzēta tās stratēģisko zemūdeņu flote, uzskaitījis Stoltenbergs, atgādinot, ka pieaug arī Ķīnas intereses Arktikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu