Steidzīgs "Porsche" šoferis Bauskas novadā centies atpirkties no policista ar 100 eiro kukuli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

24.martā Bauskas novadā likumsargi apturējuši automašīnas "Porsche Cayenne" vadītāju, kurš ārpus apdzīvotas vietas brauca ar ātrumu 136 kilometri stundā, turklāt no soda par administratīvo pārkāpumu mēģināja "atpirkties" ar 100 eiro kukuļa piedāvāšanu policistam.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) vecākā speciāliste Dace Kalniņa, ātruma kontroles reida laikā Bauskas policisti Vecumnieku pagastā, uz autoceļa Vecumnieki - Nereta, apturēja automašīnu "Porsche Cayenne", kuras vadītājs par 46 km/h pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu.

Sarunas laikā autovadītājs policistiem deva 100 eiro un uz likumsargu brīdinājumu, ka par kukuļdošanu draud kriminālatbildība, viņš nereaģēja, taču centās pierunāt nesākt administratīvā pārkāpuma procesu par atļautā maksimālā ātruma pārsniegšanu.

Policists paskaidroja autovadītājam, ka viņš tiek aizturēts par kukuļa piedāvājumu policijas darbiniekam, un par notikušo tika sākts kriminālprocess. Krimināllikumā par kukuļdošanu paredzētie sodi ir īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs, naudas sods vai brīvības atņemšana uz laiku no 5 līdz 10 gadiem. "Jāatceras, ka krimināli sodītām personām vēlāk ir liegumi ieņemt noteiktus amatus vai ierobežotas ceļošanas iespējas," sacīja Kalniņa.

Valsts policija uzsver, ka atļautā maksimālā ātruma pārsniegšana ir bezatbildīga un pārgalvīga rīcība, kas var būt nāvējoša ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu