Ķer mirkli: kāpēc 48 stundas pēc seksa ir labākās dzīvē?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Tas, ka seksa laikā ar mīļoto mūsu organisms ražo "laimes hormonus" – endorfīnus un oksitocīnu, zināms jau sen. Bet cik ilgi turpinās šī laimes eiforija?

*Pēc zinātnieku domām, kaislīgu glāstu pozitīvā ietekme neaprobežojas tikai ar minūti orgasma un apmierinātu smaidu – piedzīvotā seksuālā pieredze ietekmē personīgo un profesionālo attiecību jomu vēl divas dienas, raksta ELLE.

Floridas štata universitātes zinātnieki veica pētījumu, kurā piedalījās 200 pāru. Eksperimenta laikā viņi ne tikai mērīja laimes līmeni pāriem ar biežu un retu dzimumaktu, bet arī noteica, kā sekss ietekmē karjeru, sociālos sakarus un pat partneru finansiālo stāvokli.

Izrādījās, ka katrs pieredzētais orgasms dod mums 48 stundu priekšrocību, lai:

*Kļūtu produktīvāki! Fantastisks sekss ne tikai padara mūs laimīgākus, bet arī palielina mūsu produktivitāti vismaz par 12%;

*Uzticētos viens otram. Daba čukst: šodienas partneris ir paternitātes kandidāts, kas nozīmē, ka viņam vajag un viņam var uzticēties. Kad hormonālā burvība ir pilnībā izkliedēta, mēs atkal varam kļūt greizsirdīgi un aizdomīgi;

*Nenervozētu. Laimes hormoniem ir ilgstoša iedvesmojoša iedarbība: mums izdodas ātrāk nomierināties sarežģītās situācijās, noturēt nervu sistēmu stabilā stāvoklī, nodrošināt pienācīgu izturību pret ārējiem stimuliem un viegli pārvarēt stresu - un tā divas dienas.

No tā izriet secinājums: sekss ir viens no labākajiem dabiskajiem antidepresantiem!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu