SEPLP uz LTV valdi virza Priedi, Odiņu un Strautmani

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Toms KoklÄ«tis / LETA

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) ievēlēšanai Latvijas Televīzijas (LTV) valdē izvirzījusi pašreizējo valdes locekli Ivaru Priedi, žurnālistu, redaktoru un scenāristu Kasparu Odiņu un finanšu un administrācijas jomās dažādos uzņēmumos līdz šim strādājušo Baibu Strautmani.

Priede izvēlēts valdes priekšsēdētāja amatam, Odiņš kļūs par valdes locekli programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos, bet Strautmane - valdes locekli finanšu pārvaldības jautājumos.

Galīgo lēmumu par LTV valdes ievēlēšanu SEPLP plāno pieņemt 4.aprīlī, aģentūru LETA informēja SEPLP pārstāve Baiba Beāte Šleja.

Priede kopš 2019.gada sākuma ir vienīgais LTV valdes loceklis, bet valdē viņš strādā kopš 2016.gada. Līdz tam viņš strādājis izdevniecībā "Dienas žurnāli". Odiņš pēdējos gados strādājis kā žurnālu "Citādā Pasaule" un "Leģendas" redaktors, ir filmu scenārists, iepriekš strādājis arī LTV un LNT kā žurnālists, redaktors, producents, bijis Aizsardzības ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs.

Strautmane patlaban strādā arhitektūras un dizaina uzņēmumā SIA "Open Arhitektūra un dizains", iepriekš bijusi VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes priekšsēdētāja, strādājusi dažādos informācijas tehnoloģiju jomas uzņēmumos, nodarbojusies ar konsultācijām.

Šos kandidātus izraudzījās LTV valdes locekļu konkursa kandidātu atlases nominācijas komisija. Šleja norādīja, ka atbilstoši Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteiktajām prasībām SEPLP tās izvirzīto kandidātu vārdus nedēļu pirms viņu ievēlēšanas publisko savā tīmekļvietnē.

LTV valdes konkursa nominācijas komisiju vadīja SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis, tās sastāvā bija SEPLP locekļi, Pārresoru koordinācijas centra, Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta, Rīgas Stradiņa Universitātes un Latvijas Mediju ētikas padomes pārstāvji, kuri darbojas ar balsstiesībām, kā arī Latvijas Žurnālistu asociācijas, LTV arodbiedrības pārstāvji un personāla atlases kompānijas pārstāvis, kuri konkursā piedalījās ar novērotāju un padomdevēju tiesībām.

Konkursā kopumā tika saņemti 27 pieteikumi. Konkurss tika organizēts trijās kārtās, vērtējot kandidātu zināšanas un pieredzi par plašsaziņas līdzekļu nozari un kapitālsabiedrību korporatīvo pārvaldību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu