Pirmdien ugunsnelaimēs izglābti divi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmdien Latvijā ugunsgrēkos izglābti divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pirmdienas vakarā saņemts izsaukums Priežu ielā, Rīgā, kur trīsstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī dega veļas mašīna 0,5 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no dzīvokļa bija evakuējusies viens cilvēks. Plkst.20.44 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors mājoklī bija uzstādīts.

Plkst.19.31 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Nometņu ielā, Daugavpilī, kur trīsstāvu mājas pagrabstāvā dega pirts 30 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no piedūmotās ēkas divi cilvēki bija evakuējušies, un VUGD izglāba vēl vienu cilvēku. Plkst.21.21 ugunsgrēks likvidēts. Dūmu detektors mājoklī bija uzstādīts.

Plkst.14.38 saņemts izsaukums Ropažu ielā, Rīgā, kur desmitstāvu ēkā dega dzīvoklis 40 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas tika evakuēti 20 cilvēki un no degošā dzīvokļa izvests cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.16.04 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.09.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Mežotnes ielu Rīgā, kur dega divstāvu mājai piebūvēta terase piecu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanas no ēkas evakuējās viens cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotām telpām iznesa suni un nodeva saimniekiem. Plkst.10.37 ugunsgrēks likvidēts. Dūmu detektors mājoklī bija uzstādīts.

Plkst.09.21 saņemts izsaukums Karogu ielā Jūrmalā, kur divstāvu mājā dega starpstāvu pārsegums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki. Plkst.12.41 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos - gan dzīvokļos, gan privātmājās - obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 83 izsaukumus - 37 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 14 bija kūlas un viens meža ugunsgrēks, 39 - uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu