Kanādas vingrotāji apsūdz trenerus ilgstošā ļaunprātīgā vardarbībā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīva bilde
Ilustratīva bilde Foto: AFP/SCANPIX

Vairāk nekā 70 Kanādas vingrotāji parakstījuši atklātu vēstuli "Sport Canada", kas adresēta izpilddirektorei Vikijai Vokerei, lūdzot sākt izmeklēšanu pret izlases treneriem un federācijas vadību, kas tiek apsūdzēta ļaunprātīgā uzvedībā un seksuālā vardarbībā.

"Gandrīz 10 gadus bailes no izrēķināšanās neļāva mums un desmitiem citu sportistu izteikties. Tomēr mēs vairs nevaram klusēt. Mēs dalāmies pieredzē par pārdzīvoto vardarbību, nolaidību un diskrimināciju, cerot panākt pārmaiņas. Lūdzam federāciju rīkoties, lai nākamā Kanādas vingrotāju paaudze netiktu pakļauta mūsu pārciestajām fiziskajām un psiholoģiskajām traumām," teikts atklātajā vēstulē, kuru parakstījuši vairāk nekā 70 esošie un bijušie augsta līmeņa Kanādas vingrotāji.

Vēstuli parakstījuši vingrotāji, kas pārstāvējuši Kanādu olimpiskajās spēlēs un citās augstākā līmeņa sacensībās. 

"Pēdējo piecu gadu laikā vien ir bijis gana daudz sūdzību par dažāda veida emocionālu, fizisku un seksuālu vardarbību. Tās bija apsūdzības Kanādas treneriem, ar kuriem mēs sastapāmies, vēl būdami nepilngadīgi," vēsta atklātā vēstule. 

Tiek ziņots, ka vardarbībai sportisti pakļauti treniņnometnēs, nacionāla mēroga sacensībās un izlašu uzdevumos. 

"Mēs zinām, ka ir nodarīts daudz vairāk un tas vēl nav atklāts, un mēs zinām, ka šodien visā valstī sporta zālēs turpinās ļaunprātības," ziņo vēstules autori. 

Vēstules autori uzskata, ka Kanādas Vingrošanas federācijas vadība nav spējusi risināt problēmas un nopelnīt sportistu uzticību. 

"Daudzi sportisti, kuri ir piedzīvojuši vardarbību, cieš no spēcīgām psihiskām un fiziskām sekām, tostarp depresijas, trauksmes, ēšanas traucējumiem un hroniskām sāpēm," teikts paziņojumā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu