Pērn pieaudzis gadījumu skaits, kad amatpersonas nelikumīgi izmantojušas dienestu datu bāzes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Pagājušajā gadā būtiski palielinājās pārkāpumu skaits saistībā ar valsts amatpersonu dienesta pienākumu pildīšanai pieejamās informācijas iegūšanu no datubāzēm un šīs informācijas izmantošanu personīgajās interesēs, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) apkopotā informācija.

KNAB pērn pieņēma lēmumus 256 administratīvo pārkāpumu lietās par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" ierobežojumu, aizliegumu un pienākumu neievērošanu.

KNAB pērn piemēroja 222 valsts amatpersonām naudas sodus kopsummā 40 365 eiro apmērā, un biežāk pieļautie pārkāpumi bija saistīti ar dienesta pienākumu pildīšanai pieejamās informācijas no datubāzēm izmantošanu personīgajām interesēm, kā arī amatu savienošanas ierobežojumu pārkāpumi. Lai valstij atlīdzinātu nodarītos zaudējumus, KNAB pieprasīja valsts amatpersonām atlīdzināt 29 506 eiro.

Pērn būtiski palielinājās tieši pārkāpumi saistībā ar valsts amatpersonu dienesta pienākumu pildīšanai pieejamās informācijas iegūšanu no datubāzēm un šīs informācijas izmantošanu personīgajās interesēs. Kopumā šādu pārkāpumu īpatsvars veidoja 31%.

KNAB priekšnieka vietniece Ineta Cīrule otrdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā atzina, ka ar nelikumīgu informācijas iegūšanu datubāzēs savās rindās ļoti aktīvi cīnās Valsts ieņēmumu dienests, kurš veiksmīgi ar to tiekot galā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu