Šoigu apgalvo, ka "specoperācijas" pirmā posma mērķi esot izpildīti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievija esot izpildījusi visus galvenos Ukrainas “specoperācijas” pirmā posma mērķus, otrdien paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Viņš gan nekonkretizēja, kādi šie mērķi bijuši, ziņo Krievijas izdevums “The Insider”.

Šoigu dižojās, ka Krievija esot izdarījusi smagus triecienus Ukrainas bruņotajiem spēkiem, “praktiski iznīcinot Ukrainas gaisa spēkus, pilnībā sakaujot jūras spēkus un nodarot nopietnus zaudējumus sauszemes un desanta spēkiem”. Pierādījumus šo apgalvojumu patiesumam Šoigu nesniedza.

Kā otrdien paziņoja Ukrainas armijas ģenerālštābs, Ukrainas armija notur agresorus austrumu, dienvidaustrumu un ziemeļaustrumu virzienos, bet atsevišķos virzienos veiksmīgi pāriet pretuzbrukumā.

Kā ziņots, Krievijā faktiski aizliegts pret Ukrainu uzsākto karu saukt par karu vai iebrukumu, vai jebkurā citā piemērotā vārdā. Visi mediji ir spiesti lietot diktatora Vladimira Putina uzspiesto eifēmismu - "specoperācija".

Tāpat aizliegts sniegt jebkādas ziņas par patieso notikumu gaitu Ukrainā, un Krievijas varasiestādes jebkuru informāciju, kas atklāj Ukrainā pastrādātos kara noziegumus, civiliedzīvotāju slepkavošanu, krievu ciestos zaudējumus un ukraiņu tautas pretestību iebrucējiem, pasludinājušas par "viltus ziņām".

Ar līdzīgiem izteikumiem aizvadītajā nedēļā klajā nāca arī Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieks Sergejs Rudskis.

Ziņu aģentūra UNIAN tad pieļāva, ka Krievija, visticamāk, gatavo rezerves plānu, jo agresora uzbrukums ir iestidzis vairākos virzienos, atskaitot austrumu virzienu, tāpēc Krievija savus pūliņus varētu koncentrēt tieši šajā virzienā.

Iespējamā Doneckas un Luhanskas apgabalu ieņemšana Krievijai nodrošinās papildu spiediena sviras sarunās.

Tomēr Ukrainas Bruņotie spēki turpina noturēt pozīcijas arī šajā sektorā un veic efektīvas aizsardzības darbības.

Par to liecina arī jaunākā Ukrainas Ģenerālštāba atskaite, kurā teikts, ka Krievijas karaspēks nav izpildījis vispārējos uzbrukuma mērķus.

Šoigu arī paziņoja, ka tagad Krievijas armija koncentrēšoties uz “specoperācijas” galveno mērķi, kas esot “Donbasa atbrīvošana”.

Viņš arī piebilda, ka "īpašā militārā operācija” Ukrainā - tā Krievija dēvē savu iebrukumu Ukrainā - turpināšoties līdz pilnīgi visu mērķu sasniegšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu