Elita Moiseja: es darbā cenšos būt kā Vaira Vīķe-Freiberga

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Forums "Līdere 2021" lektori
Forums "Līdere 2021" lektori Foto: Publicitātes foto

NP Properties valdes priekšsēdētāja Elita Moiseja savā stāstā Forumā "Līdere 2021" akcentē, ka visi sapņi sākas ar sirdi un jāpaiet piecām sekundēm, lai prāts apstiprinātu vai noraidītu konkrēto ieceri!

"Meitenes! Mēs esam ļoti atšķirīgas, un mums nav arī jādomā vienādi, lai sajustu šo saikni starp mums. Mums jāatrod kāda platforma, no kurienes tad varam uzrunāt viena otru," savu uzrunu forumā "Līdere" iesāk NP Properties valdes priekšsēdētāja Elita Moiseja.

"Parasti man ir problēmas, kad, ieejot veikalā, es vēlos pievērst pārdevējas uzmanību. Visbiežāk tas beidzas - m, piedošanu... bet pēdējā laikā es tā vairs nedaru. Es nāku iekšā un saku: meitenes! Un uz manu pusi paskatās pilnīgi visas pārdevējas. Neatkarīgi no tā, kāds ir viņu vecums. Maģiska uzruna. Varbūt par kaut ko tādu domāja Mazais princis, kad viņš teica -

mēs tā pa īstam redzam tikai ar sirdi. Meitenes, mēs to zinām vislabāk, arī biznesā mēs redzam ar sirdi. Mēs zinām, kā tas projekts aizies, - mēs jūtam to. 

Forums "Līdere 2021"
Forums "Līdere 2021" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Par laimi, mēs esam sākuši runāt ne tikai par prāta inteliģenci, bet arī par ķermeņa un garīgo un sirds, emocionālo inteliģenci. Tas ir pilnīgi jauns saziņas veids šajā lielo pārmaiņu laikā.

Sirds ir ārkārtīgi spontāna, viņa var tā pārsteigt un dažkārt pat sabiedēt.

Forums "Līdere 2021" lektori
Forums "Līdere 2021" lektori Foto: Publicitātes foto

Iedomājamies, ka mēs visas esam ērti iekārtojušās restorāna krēslos. Ir karsts jūlija vakars, un pēkšņi sāk gāzt silts vasaras lietus. Un sirds saka: Elitiņ, skrien, met kurpes un veldzējies! Un, kamēr tu rāpies no krēsla, prāts iestarpē - nu varbūt ne tagad? Tur ļoti daudz cilvēku. Varbūt citu reizi, kad būsi viena pati, kaut kur laukos? Un cik reizes ikdienā mēs tā darām? Kā es gribētu vadīt šo uzņēmumu, kā es gribētu nodibināt to! Bet jau pēc piecām sekundēm tev saka - tu jocīga esi? Tu to nevari, ko teiks tavi bērni? Tu neesi tā!

Pētnieki šo sauc par 5 sekunžu likumu. Bet brīnums jau ir noticis, jūs esat piereģistrējuši savu sirdsbalsi!" savā runā sirdsbalsi atspoguļo Elita.

Forums "Līdere 2021" lektori
Forums "Līdere 2021" lektori Foto: Publicitātes foto

Reiz pavēlā novembra vakarā es braucu mājās. Un ziniet, kā dažreiz ir - viss ir labi, bet nevar saprast, kas tad nav? Jau 8 gadus strādāju šajā darbā - no pārdošanas vadītājas esmu kļuvusi valdes priekšsēdētāja. Esam uzbūvējuši veselu industriālo parku tīklu piecās pilsētās. Nu bet kas tev ir, ko tu gribi? Sirds saka, es gribu būt akcionāre. 1 -2 - 3 - 4 - 5... Tu esi jukusi! Pēc diviem gadiem es par to kļuvu. Bet kas notiek, ja tu nepiereģistrē savu sirdsbalsi?"

Savā runā Elita piemin arī kādu darba intervijas atgadījumu, kurā kandidatūra tiek salīdzināta ar etalonu - Vaira Vīķe-Freiberga. "Mums vajag Vairu Vīķi-Freibergu, nevis Gunti Ulmani. Mana sirds jau salecas - mani salīdzina ar bijušo prezidenti, es vēlos arī tāda būt... 1;2;3;4;5 - Tu jukusi esi? Prāts saka - neviens nevar būt Vaira Vīķe-Freiberga! Es nekļuvu par Vairu Vīķi-Freibergu, bet es cenšos savā uzņēmumā tāda būt," stāsta Elita.

Vairāk skaties video!

Kamēr gaidām iedvesmas forumu "Līdere 2022",  "Egoiste" piedāvās divas reizes nedēļā no jauna noklausīties pēdējā foruma lektorus.

Vairāk par 2022. gada forumu "Līdere" lasi šeit.

Seko un iedvesmojies!

Foto: "Līdere 2021" 

Foto: "Līdere 2020"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu