Baltijas un Polijas parlamentu vadītāji: Karš Ukrainā nedrīkst kļūt par normalitāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls.
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: rospoint/Shutterstock

Krievijas brutālais karš Ukrainā nedrīkst kļūt par normalitāti un demokrātiskās pasaules militārais, politiskais un humānais atbalsts Ukrainai nedrīkst apsīkt, par Baltijas valstu un Polijas parlamentu priekšsēdētāju pausto informēja parlamenta Preses dienests.

Tikšanās laikā Slovēnijā notiekošajā Eiropas Savienības (ES) valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē parlamentu uzsvēra, ka Ukraina jau vairāk nekā mēnesi varonīgi aizstāvas pret Krievijas agresiju. Politiķi arī bija vienisprātis, ka Krievijai par sākto karu ir jāmaksā augsta cena.

Parlamentu priekšsēdētāji pauž, ka Ukraina ar ieročiem rokās patlaban aizstāv fundamentālas vērtības, uz kurām balstās ES - brīvību, cilvēka cieņu un demokrātiju. Ukraina ir pelnījusi kļūt par ES kandidātvalsti, tai ir jādod skaidra Eiropas perspektīva, atzīmē politiķi.

"Ukrainai ir morālas tiesības būt par vienu no mums. Ukraiņu tauta ar asinīm izcīna savu vietu Eiropā," akcentē Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Saeimas priekšsēdētāja tikšanās laikā augstu novērtēja Polijas līderību, sniedzot atbalstu un patvērumu kara bēgļiem, kā arī palīdzot Ukrainai cīņā ar agresoru. Mūsu reģionā ne tikai valdības, bet arī sabiedrība ir mobilizējusies, lai visiem spēkiem palīdzētu Ukrainas tautai, atzīmēja Mūrniece.

Četrpusējā sarunā šodien piedalījās Mūrniece, Polijas parlamenta Apakšpalātas priekšsēdētāja Elžbeta Viteka, Igaunijas parlamenta priekšsēdētājs Jiri Ratass un Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Viktorija Čmilīte-Nilsena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu