Sākti sagatavošanas darbi, lai drīzumā labiekārtotu un atjaunotu Dailes teātra skvēru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā nedēļā ir sākti sagatavošanas darbi, lai drīzumā veiktu Dailes teātra skvēra labiekārtošanu un atjaunošanu, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Pašlaik tiek norobežota būvlaukuma teritorija un sākta celtniecības vagoniņu uzstādīšana. Pēc tam šajā teritorijā būvnieki veiks esošā seguma demontāžu.

Rīgas domes Īpašuma departamenta rīkotajā metu konkursā Dailes teātra laukuma labiekārtojuma projektēšanai uzvarēja SIA "Made arhitekti".

Projekts paredz, ka, saglabājot Dailes teātra ēkas autores arhitektes Martas Staņas veidotā teātra priekšlaukuma labiekārtojuma veidošanas principus, skvērā tiks atjaunots segums, nodrošināta vides pieejamība, izveidots kvalitatīvs labiekārtojums ar apgaismojumu un palielināts kopējais augu un koku stādījumu skaits.

Darbus plānots pabeigt šā gada oktobrī. Būvdarbus teritorijā veiks SIA "Kvinta BCL".

Dailes teātra skvērs, kas tapis 1976.gadā, ir Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorija. Tā daļa Bruņinieku ielas pusē un Brīvības ielas pusē līdz teātra kasēm ir VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārvaldībā. Šīs daļas platība ir 14 635 kvadrātmetri (m2). Savukārt skvēra daļa Brīvības ielas pusē no kasēm līdz Matīsa ielai atrodas Rīgas pašvaldības īpašumā, un tās platība ir 4351 m2.

Lai nodrošinātu vienotu laukuma būvprojekta realizācijas risinājumu, 2020.gada oktobrī Rīgas domes Īpašuma departaments ar VNĪ noslēdza sadarbības līgumu par projekta "Dailes teātra skvēra labiekārtošana" īstenošanu.

Kā vēstīts, Dailes teātra priekšlaukuma jeb skvēra labiekārtošanas darbus par 2,26 miljoniem eiro veiks SIA "Kvinta BCL".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu