RAKUS valdes loceklis: Slimnīca ir gatava uzņemt Ukrainas pacientus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) ir gatava uzņemt tos Ukrainas pacientus, kuriem nepieciešamā ārstēšanās turpināšana un rehabilitācija, trešdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē sacīja RAKUS valdes loceklis Haralds Plaudis.

Viņš informēja, ka RAKUS ir iesaistīta Eiropas civilās aizsardzības mehānismā, kas nodrošina starpvalstu pacientu pārvešanu un kur nonāk informācija par tiem Ukrainas bēgļiem, kurus būtu nepieciešams pārvest no tādām valstīm kā, piemēram, Polija, Bulgārija.

Pēc viņa paustā, slimnīcai esot bijis atsūtīts pirmais to pacientu saraksts, no kuriem viens bija onkoloģijas un otrs HIV/AIDS pacients, kurus būtu nepieciešams pārvest, taču kāda Skandināvijas valsts bija paspējusi pieteikties pieņemt pacientus pie sevis.

"Mēs esam gatavi katru dienu šos sarakstus izskatīt un vērtēt, un, ja vien tas ir iespējams, ņemt pacientus, kuriem nepieciešama ārstēšanās turpināšana, rehabilitācija un kuri pamatā ir ar hroniskām saslimšanām, uzņemt RAKUS", viņš norādīja.

Savukārt vaicāts par ukraiņu mediķu pieņemšanu darbam slimnīcā, valdes loceklis informēja, ka šodien esot darba intervija vienai Ukrainas medicīnas māsai, kas varētu iesaistīties staru terapijas nodrošināšanas.

Līdz šim vairākas ukraiņu medicīnas māsas un ārsti esot izteikuši vēlmi strādāt RAKUS, taču patlaban viņi vēl tikai kārto dokumentus caur Latvijas Ārstu biedrību un Veselības inspekciju, sacīja Plaudis. Turklāt, pieņemot darbā šos speciālistus, skaidrs, ka viņiem būs nepieciešama mentora iesaiste, kurš palīdzētu iesaistīties darbā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu