Trudo aicina lemt par Krievijas izslēgšanu no G20

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo ceturtdien paudis viedokli, ka G20 grupai ir jāpārvērtē Krievijas un tās prezidenta Vladimira Putina dalība grupā, ņemot vērā Krievijas sākto karu pret Ukrainu.

"Runājot par to, ka Vladimirs Putins sēdīsies pie galda kopā ar mums, tas mums būs ļoti grūti un neproduktīvi G20," žurnālistiem pavēstīja Trudo.

Viņš uzskata, ka nedrīkst pieļaut, ka Putins sēž pie galda, izliekoties, ka viss ir labi, lai gan tā nav, un tā ir viņa vaina.

Trudo pauda pārliecību, ka G20 grupa, kuras galvenais uzdevums ir veicināt ekonomisko izaugsmi pasaulē, nespēs funkcionēt, ja Krievijā tajā paliks.

"Krievija pašlaik ar savu nelikumīgo iebrukumu Ukrainā, ir izjaukusi ekonomikas izaugsmi visai pasaulei un nevar būt konstruktīvs partneris," uzsvēra Kanādas premjers.

G20 nākamā sanāksme paredzēta 15. un 16.novembrī Bali, un Krievijas vēstnieks Indonēzijā sacījis, ka Putins plāno to apmeklēt.

Arī ASV prezidents Džo Baidens pagājušajā nedēļā pauda viedokli, ka Krievija būtu jāizslēdz no G20, ja pārējās valstis piekrīt šādam solim. Taču Ķīna ir iestājusies pret Krievijas izslēgšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu