"Vari palikt te un ganīt govis. Vai arī kaut ko sasniegt." Zelta padoms, kas Andri Džeriņu pavada vēl šodien

CopyDraugiem X Whatsapp
Jēkabs Rēdlihs (pa kreisi) un Andris Džeriņš.
Jēkabs Rēdlihs (pa kreisi) un Andris Džeriņš. Foto: Jānis Škapars/TVNET

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma desmitajā sērijā viesojās Latvijas hokeja izlases centra uzbrucējs Andris Džeriņš.

Andris Džeriņš pēdējos desmit gados kļuvis par stabilu Latvijas izlases pamatsastāva centra uzbrucēju, cementējot komandas mugurkaulu.

No 2010. līdz 2018. gadam Džeriņš piedalījās deviņos pasaules čempionātos pēc kārtas, bet uz 2019. gada turnīru neaizbrauca traumas dēļ. 2021. gadā Rīgā Andris atkal bija Boba Hārtlija un viņa palīgu rīcībā, kad pasaules čempionāts notika "burbulī".

Džeriņš ir vēl viens no Latvijas hokeja "vēlīnajiem ziediem", jo nopietni trenēties sāka tikai 11 gadu vecumā, kad no dzimtās Aiviekstes pārcēlās uz Rīgu.

Dzīve internātā viņam esot iemācījusi patstāvību, bet istabas biedra, brāļa Gunta atbalsta plecs bijis dzinulis sasniegt arvien augstākus mērķus.

Andris ikdienā nemēdz izpausties ekspresīvi, bet uz ledus viņam patīk paprovocēt pretiniekus, lai pats "uzvilktos". 

Uzbrucējs ikdienā mieru un harmoniju rod brīžos, kad visa ģimene sapulcējas pie vakariņu galda, bet viņa hobijs ir makšķerēšana. Pats saka, ka ūdens viņu ļoti nomierina. 

Podkāstā ar Andri arī saruna par muļķīgākajiem un labākajiem padomiem, ko kāds viņam reiz devis. Arī kādu zelta vērtu padomu no vecākiem, kas izteikts Džeriņam vēl esot desmit gadus vecam puikam, stāvot pļavas malā Aiviekstē.

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 10. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 10. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu