Krīt ratiņkērlinga izlases aizkulišu priekškars: savstarpējās sapratnes trūkums un neizmantotais potenciāls

Poļina Rožkova. Foto: https://www.facebook.com/lpkomiteja
Mārtiņš Kļavenieks
, TVNET | KLIK Sports žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Pašmāju ratiņkērlinga izlase martā kļuva par pirmajiem ziemas paralimpisko spēļu dalībniekiem no Latvijas pēc 16 gadu pārtraukuma. Turnīrā piedalījās 11 komandas, bet Latvijas ratiņkērlingisti apsteidza tikai divas no tām, ieņemot devīto vietu. Kaut potenciāls šai komandai bija daudz lielāks. Kāpēc neizdevās labāks starts, jautājām komandas skipam jeb kapteinei, Latvijas delegācijas karognesējai Pekinas paralimpisko spēļu atklāšanā Poļinai Rožkovai.

Latvijas komanda savā pēdējā spēlē Pekinā ar 2:9 zaudēja pasaules čempionei Ķīnai. Ar četrām uzvarām desmit spēlēs Latvija finišēja devītā. Jāpiebilst gan, ka līdz piektajai vai sestajai vietai pietrūka akmens tiesa, kas palika zaudējumos pret ASV un Igauniju.

Latvijas ratiņkērlingisti turnīrā pārspēja Dienvidkoreju, Slovākiju, Zviedriju un Šveici.

Lai gan četras uzvaras paralimpisko spēļu turnīrā neizklausās nemaz tik peļami, lietpratēji piekritīs, ka izlases potenciāls bija ar pamatotām cerībām uz ko vairāk.

Latvijas komandā skips lielāko turnīra daļu bija Poļina Rožkova, viceskips - Ojārs Briedis, bet vēl komandā spēlēja Agris Lasmans un Sergejs Djačenko, bet Aleksandrs Dimbovskis pozitīvo Covid-19 testu dēļ visu turnīra laiku pavadīja pašizolācijā.

Latvijas ratiņkērlinga izlases galvenais treneris bija Arnis Veidemanis, otrais treneris Rihards Jeske, bet fizioterapeite - Signe Rinkule.

Turnīra vidū vairs ne kā īlens no maisa, bet jau kā kails tutenis līda ārā izlasē valdošās nesaskaņas. Treneris Veidemanis pēc zaudējuma ASV sacīja, ka nākamajā mačā Rožkova vairs nebūs skips, jo nepilda viņa norādes. Šāda neuzticība komandas līderei ir skaļš kliedziens, ka komandā valda haoss.

"Es cerēju, ka komanda nesabruks, bet droši vien tāds tomēr ir galarezultāts," sarunu ar KLIK sāk Poļina.

"Pirms paralimpiskajām spēlēm gandrīz katru dienu gāju uz treniņiem. Bija pat divas nodarbības vienā dienā - viena spēle un viens treniņš. Arī Sergejs [Djačenko] vēl ļoti bieži nāca, bet viņam bija darbs, kas neļāva būt katru dienu hallē. Lai sagatavotos paralimpiskajām spēlēm, atmetu visu malā. Dzīvoju tikai un vienīgi kērlingam. Covid-19 un citu apstākļu dēļ pārējiem komandas spēlētājiem nebija iespējas veltīt laiku individuāliem treniņiem, kā arī teorijas un taktisko kļūdu apspriešanai. Nebija izrunāta jaunā taktika, kuru mēģinājām lietot Pekinas spēlēs. Pirms tam nekad līdzīgi nebijām spēlējuši. Pekinā bija...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu