Kuleba pēc Bučas slaktiņa pieprasa G7 noteikt jaunas sankcijas Krievijai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Buča, Ukraina.
Buča, Ukraina. Foto: SCANPIX

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba pēc Bučas slaktiņa pieprasījis G7 valstīm nekavējoties ieviest jaunas postošas sankcijas pret Krieviju.

"Slaktiņi Bučā bija apzināti. Krievi cenšas iznīcināt pēc iespējas vairāk ukraiņu. Mums viņi ir jāaptur un jāpadzen. Es pieprasu nekavējoties jaunas postošas G7 sankcijas," paziņojis Kuleba.

Kuleba aicinājis G7 noteikt embargo Krievijas naftai, gāzei, oglēm un slēgt visas ostas Krievijas kuģiem un precēm, kā arī atslēgt visas Krievijas bankas no SWIFT.

Kā ziņots, pēc krievu patriekšanas no Bučas pilsētā atklājušies baisi iebrucēju pastrādāto slepkavību skati.

Kā pavēstījis atbrīvotās pilsētas mērs mērs Anatolijs Fedoruks, pilsētas ielās visur guļ līķi. Cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi nēsājuši ap roku baltu apsēju, lai parādītu, ka ir neapbruņoti.

Agresori šāvuši gan uz vīriešiem, gan sievietēm, nošauto vidū ir arī kāda gadus 14 veca zēna līķis.

Masu kapos, kas atrasti pēc Bučas atbrīvošanas, apglabāti gandrīz 300 cilvēki, bet galīgais civilo upuru skaits vēl nav apzināts, jo ielās joprojām guļ desmitiem līķu.

Krievu pastrādātos noziegumus apliecina arī videokadri, kas uzņemti pilsētas ielās uzreiz pēc tās atbrīvošanas un jau aplidojuši visu pasauli.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks publicējis fotogrāfiju ar Krievijas karavīru nošautajiem civiliedzīvotājiem Kijevas apgabalā un aicinājis starptautiskos partnerus noteikt embargo Krievijas energoresursiem un slēgt ostas Krievijas kuģiem.

Brīdinām, ka galerijā redzamas fotogrāfijas ar noslepkavoto civiliedzīvotāju mirstīgajām atliekām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu