Ukrainas bēgļu pieplūduma dēļ rosinās piešķirt līdzekļus PMLP darbinieku atalgojumam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki pulcējas gājienam "Latvija atbalsta Ukrainu" Daugavpilī pie dzelzceļa stacijas.
Cilvēki pulcējas gājienam "Latvija atbalsta Ukrainu" Daugavpilī pie dzelzceļa stacijas. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Ņemot vērā Ukrainas bēgļu pieplūdumu Iekšlietu ministrija (IeM) rosinās valdību piešķirt 427 653 eiro Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) darbinieku atalgojumam.

IeM sagatavotais valdības lēmuma projekts paredz piešķirt PMLP finansējumu ne vairāk kā 427 653 eiro apmērā, lai laikā no 1.marta līdz 31.jūlijam nodrošinātu pārvaldes darbu "paaugstinātas intensitātes un slodzes apstākļos" atbilstoši Latvijā ieviestajiem atbalsta sniegšanas pasākumiem Ukrainas civiliedzīvotājiem.

166 019 eiro esot nepieciešami, lai nodrošinātu PMLP nodarbinātajiem samaksu par virsstundu darbu saistībā ar vīzu un uzturēšanās atļauju izsniegšanu. Savukārt 261 634 eiro esot nepieciešami, lai nodrošinātu piemaksu par personisko darba ieguldījumu un darba kvalitāti veicot migrācijas jautājumu risināšanu.

Plānots, ka naudu pārskaitīs no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

IeM norādījusi, ka līdz ar Ukrainas civiliedzīvotāju pastiprinātu ierašanos Latvijā, turpinās minētajos normatīvajos aktos noteikto procedūru īstenošana atbalsta pasākumiem bēgļiem, būtiski iesaistot arī PMLP resursus. Šie resursi jāvelta iesniegumu pieņemšanai par ilgtermiņa vīzas vai uzturēšanās atļaujas pieprasīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu