Ar rekordlielu dalībnieku skaitu aizvadīts Nacionālā kausa 1.posms

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas motokrosa čempionāta noslēdzošais posms Dobelē
Latvijas motokrosa čempionāta noslēdzošais posms Dobelē Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Ar sacensībām Pilsblīdenes trasē “Kuba” tika atklāta jaunā Nacionālā kausa sezona motokrosā, kurā uz starta izgāja rekordliels dalībnieku skaits – 303 sportisti. Pēdējo reizi tik kupli pārstāvētas Latvijā notiekošas sacensības bija 2017. gadā Latvijas amatieru čempionāta 1. posmā, TVNET informēja Latvijas Motosporta federācijas preses sekretārs Jānis Eisaks.

Saistībā ar to, ka kaimiņvalstīs motokrosa sezona oficiāli vēl nav atklāta, Pilsblīdenē piedalījās ne tikai sportisti no Latvijas, bet arī gana daudz motobraucēju no Lietuvas un Igaunijas.

MX 50 Jaunāko klasē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Markuss Rode (AMK “Bieriņi”), bet otro un trešo vietu izcīnīja attiecīgi Valters Jurčenko (IK “Auseklis”) un Rubens Tīss (Ruben Tees); MX 50 Vecāko konkurencē ātrākais izrādījās igaunis Martins Poders (Martin Poder), kuram sekoja Tomass Tilans (AMK”Bieriņi”) un Jēkabs Gailis (CAMK Latgale).

MX 65 – Jaunāko kopvērtējumā uzvarēja Gregors Lotus (Gregor Lootus), otrajā vietā ierindojās Rainers Grasis (CAMK Latgale), bet trešais – Patriks Cīrulis (IK Auseklis). Vecāko ieskaitē par spēcīgāko MX65 klasē tika kronēts Astons Allass (Aston Allas), kurš otrajā un trešajā vietā atstāja Martenu Raudu (Marten Raud) un Enriju Lustusu (Enri Lustus).

MX 85 Jaunāko kopvērtējumā pirmais trijnieks šāds: Pauls Raids (Paul Raid), Eimants Cepulis un Enriko Peilmans (Enriko Peilman), bet MX85 Vecāko klasē divu braucienu summā triumfēja Emīls Solovjovs (MX Moduls), otrais palika Jans Jaspers Koivs (Jan Jasper Koiv), trešais – Janmartens Paju (Janmarten Paju).

Prestižākajā MX PRO klasē nepārspēts palika Toms Macuks(Rodeo MX), kas ir Latvijas pamatsastāva braucējs Nāciju kausā kopš 2016. gada, otrajā vietā atstājot lietuvieti Noju Gasiunu (Nojus Gasiunas), bet trešajā vietā palika Gints Filipsons (GF racing). Interesanti, ka Filipsons divu braucienu summā tikai par vienu punktu apsteidza pērn vēl 125 ccm klasē startējošo Uldi Freibergu (F.F.F.), kurš šosezon Latvijas čempionātā plāno piedalīties MX1 sportistu konkurencē.

MX A klasē ātrākais bija Jānis Riters (GF Racing), kurš motokrosā atgriezās pērn pēc septiņu gadu pārtraukuma, otrajā un trešajā pozīcijā atstājot Giorgiju Lagutu un Ralfu Riteru (Rambas R).

MX B klasē uzvaras laurus plūca Tukuma novada sportists Kristaps Kalējs (Rambas R), aiz sevis uz goda pjedestāla atstājot Karoli Karku (Karolis Karka) un Ričardu Billi (Rambas R) MX C klasē par posma čempionu kļuva Raivo Knuts (Saldus Motoklubs), vicečempions – Dainis Baduns (GF Racing), bronza – Guntim Lakstīgalam (Motoklubs”Ape”).

MX D klase bija vispārstāvētākā šajā Nacionālā kausa posmā. Šai klasei bija pieteikušies 70 motosportisti. Tā kā pie starta barjeras nav tik daudz vietu, tika izlemts šos braucējus sadalīt divās grupās. D grupā ātrākais bija Markuss Ciršs (CAMK Latgale), aiz sevis atstājot Mārtiņu Deksni (AMK “Bieriņi”) un Mārtiņu Šmemani (Privāti).

“Ar 2. aprīļa Nacionālā kausa posmu ir startējusi 2022.gada motokrosa seriālu sezona. Liels prieks redzēt patiesi rekordlielu dalībnieku skaitu, ieradās 303 dalībnieki, kas sadalīja 13 medaļu komplektus. Laikapstākļi bija gana skaudri - vējš mēģināja aizlidināt teltis, kas nebija gana labi piesietas, un krietni atsaldēja dalībniekus, kas stājās pie starta barjeras. Lai gan kopumā jāatzīst, ka laikapstākļi bija visnotaļ labi, ņemot vērā agro pavasari, kad var arī sniegs uzsnigt… Prieks redzēt pastāvīgi augošos D grupu, un tiesnešu komanda darīja visu iespējamo, lai nodrošinātu visiem startus dalot grupas un kvalifikāciju. Liels prieks redzēt, ka arvien vairāk PRO braucēji izmanto Nacionālā kausa iespēju startēt kopā ar mūsu ātrākajiem amatieriem A grupā. Paldies Pilsblīdenes “Kuba” trases saimnieku komandai par lielisku trases sagatavošanu šajos sarežģītajos laikapstākļos, kā ari tiesnešu komandai, kas visu dienu pavadīja trasē un rūpējās, lai viss noritētu raiti un droši. Tiekamies tagad atkal uz nākošos Ķeguma “Zelta zirgs” NKMX posmu maijā, cerams tikpat lieliskā un kuplā skaitā,” par aizvadīto posmu gandarījumu neslēpa LaMSF Motokrosa komisijas loceklis Jānis Indriksons, kurš ir atbildīgais par Nacionālo kausu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu