Svīnija atklāj, ko par viņas kailskatiem seriālā "Eiforija" domā vecmāmiņa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Sidnija Svīnija
Sidnija Svīnija Foto: HBO

Neskaitāmām balvām apbērtais un dažādi vērtētais HBO seriāls "Eiforija" (Euphoria) gada sākumā atgriezies pie skatītājiem ar otro sezonu, kuras parādīšanos TV ekrānos krietni aizkavēja pandēmijas radītie ierobežojumi. Viena no seriāla zvaigznēm - aktrise Sidnija Svīnija (Sydney Sweeney), kura seriālā redzama arī vairākos kailskatos, nesen atklāja, ka uz seriāla pirmizrādi uzaicinājusi visus savus tuviniekus. "Es nepadomāju par sekām," viņa atzīst.

Latvijā seriālu, kas 2019. gadā sacēla īstu vētru gan jauniešu, gan kritiķu vidū, demonstrē "LMT Viedtelevīzija".

Par pirmā mēroga zvaigzni pēc seriāla demonstrēšanas kļuvusi arī aktrise Sidnija Svīnija (Sydney Sweeney), kura nesen intervijā Elenas Dedženeresas šovā (The Ellen DeGeneres Show) atklāja, ko par viņas tēlojumu uz lielā ekrāna, tajā skaitā kailskatiem, domā viņas vecvecāki.

Aktrise Sidnija Svīnija seriālā "Eiforija"
Aktrise Sidnija Svīnija seriālā "Eiforija" Foto: Ekrānuzņēmums/HBO

24 gadus vecā amerikāņu aktrise, kas seriālā atveido Kesiju Hovardu (Cassie Howard), atklāja, ka uz seriāla pirmizrādi uzaicinājusi savus tuvākos ģimenes locekļus, īsti neiedomājoties, ka daži no viņiem varētu sajusties neērti.

"Es nodomāju - tā taču ir lielā Holivudas pirmizrāde, jums visiem jānāk!" viņa saka. "Mēs visi sēdējām kinoteātrī viens otram blakus, ekrāns bija vienkārši milzīgs. Es nedomāju skaidri, es biju pārāk patīkami satraukta."

Taujāta par to kāda bijusi viņas vecvecāku reakcija pēc redzētā, Svīnija citē vecmāmiņu:

"Viņa teica, ka man ir labākās krūtis Holivudā!"

Video: Sidnija Svīnija intervijā Elenas Dedženeresas šovā.

Gada sākumā Svīnija izdevumam "The Independent" atklāja, ka lūgusi režisoru Semu Levinsonu (Sam Levinson) dažus no sākotnēji scenārijā paredzētajiem kailskatiem no seriāla pat izgriezt, ko Levinsons arī izdarījis. Viņa atzinusi, ka savulaik jutusi riebumu pēc atklātu ainu filmēšanas savos iepriekšējos kino projektos, piebilstot, ka devusies pēc tam mājās un "sevi berzusi, līdz jēls". Viņa arī atzinusi, ka viņas dalība tādos seriālos kā "Sharp Objects" ("Asi priekšmeti") un "The White Lotus" ("Baltais lotoss") ir radījusi pārāk seksualizētu iespaidu par viņu kā aktrisi.

Zināms, ka Svīnija izvēlēta kā viena no jaunās "Spider-Man" filmas "Madame Web" galvenās lomas atveidotājām blakus Dakotai Džonsonei.

Seriāls "Eiforija" pēc pirmajām skandalozajām atsauksmēm kļuvis par vienu no skatītākajiem HBO produktiem, kā arī saņēmis virkni balvu un nomināciju. 

Seriāla radītājs ir Sems Levinsons, kuram ir raksturīga neona krāsu un piesātinātu gaismu izmantošana savos darbos un straujas, interesantas kameras rakursu maiņas, kas rada virtuālu sajaukumu starp fantāziju un realitāti.

Drosmīgs un atklāts, tas seriāls nesaudzīgi atklāj 21. gadsimta tīņu reālās problēmas, starp kurām sliktas sekmes skolā atrodas teju vai pēdējā vietā.

Foto: Aktrise Sidnija Svīnija.

Lai arī televīzijas satura kritiķi atkal un atkal uzdeva jautājumu, kas īsti ir šī seriāla auditorija, - to skatījās visi, gan paši jaunieši, gan tie, kuriem jaunība pagājusi vēl iepriekšējā tūkstošgadē. Jo vienbalsīgi atzina visi - lai arī pasaule mainās, jauniešu problēmas paliek tās pašas, citi ir tikai apkārtējās pasaules piedāvātie risinājumi.

Seriāla "Eiforija" otrās sezonas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu