Lietotu Land Cruiser Japānā pārdod divreiz dārgāk nekā jaunu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Toyota Land Cruiser 300
Toyota Land Cruiser 300 Foto: Toyota

Japānā noticis visai neparasts darījums – lietots apvidus auto Toyota Land Cruiser 300 pārdots par divreiz augstāku cenu, nekā salonā maksā jauns. Proti, 2021. gada augustā ražota automašīna tika pārdota par 15 miljoniem jenu (aptuveni 111 tūkstoši eiro), kamēr pie dīlera tāds pats modelis maksā aptuveni 7,7 miljonus jenu jeb 57 tūkstošus eiro. Milzīgās cenu atšķirības iemesls ir jaunu auto, tostarp arī Toyota Land Cruiser, joprojām pastāvošais deficīts.

Japānā pieprasījums pēc Toyota Land Cruiser 300 ir vairākas reizes lielāks nekā piedāvājums, un nu jau gribētājiem rindā jāgaida četrus gadus. Šā iemesla dēļ daudzi modeļa fani ir gatavi krietni pārmaksāt, lai tikai tiktu pie kārotā auto uzreiz, nevis pēc dažiem gadiem.

Tai pašā laikā jāteic, ka Toyota jau iepriekš rēķinājās ar spekulāciju vilni, tāpēc katram jaunā Land Cruiser pircējam bija jāparaksta dokuments, ka viņš pirmajā gadā pēc mašīnas iegādes to nevar pārdot.

Toyota Land Cruiser 300
Toyota Land Cruiser 300 Foto: Toyota

Nezināmais pircējs, kurš labprātīgi pārmaksāja par lietoto auto, iegādājās labi aprīkoto GR Sport versiju, ko darbina V6 twin-turbo dzinējs ar 415 zirgspēku jaudu. Konkrētās automašīnas komplektācijā iekļauts arī papildaprīkojums par aptuveni 7 tūkstošiem eiro. 

Jaunās paaudzes Land Cruiser deficīts ir saistīts ne tikai ar mikroshēmu krīzi, bet arī ražošanas pārtraukumu, ko izraisīja zemestrīce marta vidū Honsju salā. Toyota tās dēļ bija spiesta apturēt automašīnu montāžu uzreiz 11 rūpnīcās, kur starp dažādiem Toyota un Lexus modeļiem tiek ražoti arī Land Cruiser 300.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu