ASV aizliegs Krievijai veikt parādsaistību maksājumus ar Savienoto Valstu bankās esošajiem līdzekļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rublis
Rublis Foto: Reuters/ScanPix

ASV no otrdienas aizliegs Krievijai veikt parādsaistību maksājumus ar Savienoto Valstu bankās esošajiem līdzekļiem, paziņojusi valsts Finanšu ministrija.

"Šodien Krievijai ir gala termiņš, lai veiktu kārtējo parādsaistību maksājumu. Sākot no šodienas, ASV Finanšu ministrija neļaus no Krievijas valdības kontiem veikt parādsaistību maksājumus dolāros, kas tiek turēti ASV finanšu institūcijās," norāda ministrijas preses pārstāvis.

"Krievijai ir iespējams izmanot savas atlikušās dolāru rezerves, nodrošināt jaunus ienākumus vai pasludināt maksātnespēju," skaidro ministrijā.

Parādsaistību maksājumi līdz šim nav tikuši pakļauti pasākumiem, ar kuriem Krievija gandrīz pilnībā nošķirta no globālās finanšu sistēmas, un Krievija caur lielām ASV bankām veikusi vairākus maksājumus ārvalstu kreditoriem.

Jaunākie pasākumi vēl vairāk samazinās Krievijas prezidenta Vladimira Putina resursus, kurus viņš izmanto, lai turpinātu karu Ukrainā, kā arī radīs lielākas neskaidrības un izaicinājumus valsts finanšu sistēmai, vēstī ASV Finanšu ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu