Kur Latvijā ukraiņu bēgļi var paēst bez maksas?

CopyLinkedIn Draugiem X
Ēdiens mazturīgo iedzīvotāju atbalsta projekta "Kopgalds" atklāšanā žēlsirdības misijas "Dzīvības ēdiens" telpās.
Ēdiens mazturīgo iedzīvotāju atbalsta projekta "Kopgalds" atklāšanā žēlsirdības misijas "Dzīvības ēdiens" telpās. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā turpina ierasties no kara bēgošie Ukrainas iedzīvotāji. ReTV un TVNET GRUPA žurnāliste Kristīna Losa reportāžā apskata dažas sabiedriskās ēdināšanas vietas, kurās maltīte Ukrainas bēgļiem tiek izsniegta par velti.

Kā skaidro Harijs Provornijs, “Dzīvības ēdiena” izpilddirektors, pie viņiem Rīgā katru dienu vidēji vēršas pieci Ukrainas iedzīvotāji.

"Rīgā kopā ir aptuveni 13 virtuves, kurās tiek nodrošināta bezmaksas ēdināšana sociāli maznodrošinātām personām. Tad vēl ir kādas trīs, četras vietas, kur paēst bez maksas var jebkurš, neraugoties uz statusu. Mēs esam viena no šādām iestādēm," tā Provornijs. Bezmaksas zupas virtuve ir atvērta katru dienu.

Tikmēr restorāni un kafejnīcas Ukrainā kļuvušas par daļu no kara frontes.

"Kad viss sākās, mēs, protams, neapzinājāmies vēl, ka četras dienas vēlāk, ap 28. datumu, kļūsim par brīvprātīgajiem. Mēs vienojāmies ar vairākiem citiem restorāniem, kuri strādā Kijivā. Esam saņēmuši ļoti daudz piedāvājumu no mūsu viesiem ārzemniekiem, starp viņiem arī bija vairāki puiši no Berlīnes. Ja nemaldos, tad viņi pirmās pāris dienas pie mums gatavoja, daži pie mums strādā joprojām. Tas ir neiedomājami, kāds tas ir atbalsts mums," stāsta Olga no Kijivas, kurai pieder vairāki restorāni. "Mēs izveidojām platformu, kur jebkurš var ziedot. Šo naudu mēs iztērēsim pirkumiem, kas ir nepieciešami, lai parūpētos par armijas ēdināšanu un trūcīgajiem.

Pateicoties tam, mēs varam tagad strādāt un gatavot tiem, kuriem tas ir nepieciešams."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu