ASV nosaka sankcijas Putina meitām, Lavrovam un lielākajām bankām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evgeniy Paulin/AP

Baltais nams trešdien, 6. aprīlī, paziņoja par ASV sankciju noteikšanu divām Krievijas prezidenta Vladimira Putina meitām, ārlietu ministram un lielākajām bankām sakarā ar Krievijas karu Ukrainā.

Baltais nams arī pavēstīja, ka ceturtdien tiks paziņots par jaunām sankcijām svarīgākajiem Krievijas valsts uzņēmumiem, iedragājot tos spēja tirgot un virzīt naudu pa globālo finanšu sistēmu.

Kā norādīja Baltais nams, ir zināms, ka Putina ģimenes locekļi palīdzējuši slēpt viņa bagātību.

Kā zināms, oficiāli Putinam un viņa bijušajai sievai ir divas meitas - Marija un Jekaterina, taču Putins gadiem ilgi slēpis informāciju par viņām. Mediju un izmeklētāju noskaidrotā informācija liecina, viņu pilnie vārdi pašreiz ir Marija Voroncova un Jekaterina Tihonova. Baltā nama paziņojumā viņas minētas kā Marija Putina un Jekaterina Tihonova.

Sankcijas nogriež Putina ģimenes locekļus no ASV finanšu sistēmas un iesaldē jebkādus viņu aktīvus ASV.

Sankcijas noteiktas arī ārlietu ministram Sergejam Lavrovam, viņa sievai un bērniem, kā arī premjeram Mihailam Mišustinam un Krievijas Drošības padomes locekļiem, kuru vidū ir arī eksprezidents un ekspremjers Dmitrijs Medvedevs.

"Šīs personas ir iedzīvojušās bagātībā uz krievu tautas rēķina. Dažas no tām ir atbildīgas par atbalsta sniegšanu, kas vajadzīgs Putina kara uzturēšanai Ukrainā.

Šis nogriež viņus no ASV finanšu sistēmas un iesaldē jebkādus viņu aktīvus ASV," teikts Baltā nama paziņojumā.

Baltais nams arī paziņoja, ka nosaka "pilnībā bloķējošas" sankcijas Krievijas lielākajām valsts un privātajām bankām "Sberbank" un "Alfa Bank", kā arī aizliedz jebkādas jaunas ASV investīcijas Krievijā.

"Sberbank" un "Alfa Bank" noteiktās sankcijas paredz iesaldēt abu banku aktīvus, kuri ir saistīti ar ASV finanšu sistēmu, un aizliedz ASV pilsoņiem iesaistīties darījumos ar tām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu