ES plāno jaunajā sankciju sarakstā iekļaut arī Putina meitas, apstiprina deputāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vladimirs Putins.
Vladimirs Putins. Foto: Alexander Zemlianichenko

Eiropas Savienība (ES) plāno jaunajā sankciju sarakstā iekļaut arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina meitas, liecina "melnais saraksts", ar kuru iepazinusies ziņu aģentūra AFP un ko apstiprinājuši vairāki diplomāti, kuri vēlējās saglabāt anonimitāti.

Oficiāli Putinam un viņa bijušajai sievai ir divas meitas - Marija un Jekaterina, taču Putins gadiem ilgi slēpis informāciju par viņām. Mediju un izmeklētāju noskaidrotā informācija liecina, viņu pilnie vārdi pašreiz ir Marija Voroncova un Jekaterina Tihonova. ASV trešdien viņām noteica sankcijas un Baltā nama paziņojumā viņas minētas kā Marija Putina un Jekaterina Tihonova.

Kā pavēstīja diplomāti, ES dalībvalstis cer jauno sankciju paketi Krievijai par karu Ukrainā apstiprināt vēlāk šonedēļ.

Jaunā sankciju pakete arī paredz aizliegumu Krievijas ogļu eksportam un aizliegumu Krievijas kuģiem ienākt Eiropas ostās.

Eiropas Komisijas (EK) izveidotajā "melnā saraksta" projektā iekļautas 217 fiziskās personas un 18 juridiskās personas.

Izdevums "Financial Times" trešdien rakstīja, ka sankciju sarakstam bez Putina meitām paredzēts arī pievienot naftas kompānijas "Surgutneftgaz" ģenerāldirektoru Vladimiru Bogdanovu, sankcijām pakļautā finanšu un rūpniecības grupas "Nafta Moscow" īpašnieka Suleimana Kerimova dēlu Saidu Kerimovu, kurš tiek minēts kā Krievijas lielākās zelta ieguves kompānijas "Poļus" kontrolējošais akcionārs, Krievijas lielākās bankas "Sberbank" vadītāju Germanu Grefu, oligarhu Oļegu Deripasku - taču šoreiz ieroču, nevis alumīnija magnāta statusā. ES viņu min kā īpašnieku vairākiem uzņēmumiem, kas piegādā ieročus Krievijas armijai, vēsta "Financial Times".

"Melnajā sarakstā" iekļūs arī sen zem sankcijām esošā Putina līdzgaitnieka Arkādija Rotenberga brālis Boriss Rotenbergs un radinieks Igors Rotenbergs, kā arī elektroniskās komercijas platformas "Ozon" ģenerāldirektors Aleksandrs Šuļgins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu