Bučas slaktiņš ir smags kara noziegums, uzsver Baidens

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nogalināto civiliedzīvotāju līķi Bučā.
Nogalināto civiliedzīvotāju līķi Bučā. Foto: AP/Scanpix

Civiliedzīvotāju slaktiņš Krievijas karaspēka okupētajā Kijivas apgabala Bučas pilsētā ir smags kara noziegums, trešdien sacīja Amerikas Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens.

"Esmu pārliecināts, ka visi ir redzējuši attēlus no Bučas, līdzās Kijivai. Līķi pamesti ielās, Krievijas karaspēkam aizejot, daži sašauti pakausī ar uz muguras sasietām rokām," arodbiedrības pasākumā sacīja Baidens. "Civilisti noslepkavoti aukstasinīgi, līķi samesti masu kapos, brutalitātes un necilvēcības sajūta, visai pasaulei, ko redzēt, nekaunoties."

"Tas, kas notiek, nav nekas mazāks par smagu kara noziegumu," norādīja Baidens. "Atbildīgām valstīm ir jāpulcējas kopā, lai noziegumus pastrādājušos sauktu pie atbildības."

ASV Tieslietu ministrija atbalsta starptautiskos centienus, lai "identificētu un sauktu pie atbildības tos, kas ir atbildīgi par zvērībām Ukrainā", savukārt sacīja ASV ģenerālprokurors Meriks Gārlands.

Ministrijas kara noziegumu prokurors ticies ar Francijas kolēģi, bet kriminālnoziegumu nodaļas prokurori tikušies ar Eiropolu, viņš sacīja.

"Mēs esam liecību vākšanas stadijā, un tas ir, ko mēs darām," sacīja Gārlands. "Mēs palīdzam mūsu Eiropas partneriem un mūsu Ukrainas partneriem."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu