Foto ⟩ Sācies džeza mākslinieku konkurss "Riga Jazz Stage 2022"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Ivanovskis

Līdz ar dalībnieku uzstāšanās kārtas numura izlozi Latvijas Radio 1. studijā un pirmo "jam session" vakaru sācies starptautiskais džeza mākslinieku konkurss "Riga Jazz Stage 2022". Konkursa koncerts ar kopumā 13 valstis pārstāvošu 23 dalībnieku uzstāšanos notiks jau šovakar, 7. aprīlī pulksten 18.00 kinoteātrī "Splendid Palace".

Starptautiski atzītais konkurss tiek rīkots pēc divu gadu piespiedu pauzes un norisinās jau 13. reizi. Šovakar konkursa koncertā piedalīsies jaunie talanti no ASV, Itālijas, Lielbritānijas, Vācijas, Polijas, Belģijas, Dānijas, Slovākijas, Turcijas, Ukrainas un Baltijas valstīm, bet rīt, 8. aprīlī pulksten 18.00 notiks konkursa fināls, kurā publikai uzstāsies 12 labākie starptautiskas žūrijas atlasīti kandidāti.

Abus vakarus konkursantus pavadīs “Riga Jazz Quartet” jeb pianists Kristaps Vanadziņš, ģitārists Rihards Goba, basists Jānis Rubiks un bundzinieks Miķelis Vīte.

Savukārt 9. aprīlī pulksten 19.00 uzstāsies "Riga Jazz Stage 2022" rezidējošais mākslinieks un žūrijas pārstāvis Džeimisons Ross ar savu trio. Amerikāņu bundzinieks un vokālists ir Grammy balvas nominants un prestižā Thelonious Monk konkursa uzvarētājs. Koncertdienas rītā pulksten 11.00 turpat kinoteātrī “Splendid Palace” viņš pasniegs arī publisku meistarklasi.

Viesnīcā Radisson Blu Latvija no pulksten 21.00 līdz pulksten 23.00 "Riga Jazz Stage" norises laikā katru vakaru notiks oficiālie "Riga Jazz Lounge" jam session kopā ar "AG Trio", kurā muzicē kontrabasists Andris Grunte, pianists Matīss Žilinskis un bundzinieks Pauls Ķierpe.

Foto: Jānis Ivanovskis

Konkursa mājas lapā rigajazz.lv turpinās balsošana par "Riga Jazz Stage 2022" dalībniekiem. Tele2 skatītāju simpātiju balvas saņēmējs kopā ar pārējiem laureātiem tiks paziņots pasākuma noslēguma dienā 9. aprīlī. Visas balsis, ko skatītāji nodos par "Riga Jazz Stage" dalībniekiem, Tele2 konvertēs ziedojumā – desmit eiro centi par balsi. Šie līdzekļi tiks novirzīti Ukrainas jaunajiem mūziķiem, lai viņi varētu iegādāties jaunus mūzikas instrumentus. Ziedojums nonāks Reinholda Gliēra Kijevas Mūzikas akadēmijā, kur mācās "Riga Jazz Stage 2022" dalībniece no Ukrainas Alina Zalozna.

“Es ierados no Kijevas, braucot ar vilcienu caur Varšavu, un priecājos, ka varu piedalīties šajā konkursā,”

saka Alina. “Protams, joprojām ir grūti aptvert, ka manā dzimtenē norisinās karš, tomēr nolēmu ierasties šeit, lai dalītos ar savu un arī ukraiņu mūziku. Esmu gatava dalībai konkursā. Un priecājos par iniciatīvu ziedot naudu manai mūzikas akadēmijai, kurā ir arī džeza nodaļa. Liels paldies publikai par piedalīšanos balsošanā un arī šāda veida atbalstu!”

“Jūtos sagatavojies konkursam, jo vakar bija ļoti labs mēģinājums kopā ar pavadošajiem mūziķiem,” par dalību "Riga Jazz Stage 2022" izsakās arī viens no septiņiem Latvijas pārstāvjiem konkursā – bundzinieks Pauls Pokratnieks.

Foto: Sācies džeza mākslinieku konkurss "Riga Jazz Stage 2022".

"Domāju, ka mēs izbaudīsim džeza mūzikas spēlēšanu. Šoreiz no manas puses būs tradicionālāka pieeja džezam, nekā tas ierasts, kad uzstājos savos koncertos. Sev un pārējiem novēlu vienkārši izbaudīt šo pasākumu un iepazīties ar jauniem kolēģiem no dažādām valstīm. Šie ir mūzikas svētki. Iegūtās vietas šeit ir otršķirīgas."

Aula.lv joprojām nopērkamas atlikušās klātienes koncertbiļetes, kā arī tiešsaistes kodi konkursa vērošanai attālināti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu