Uz KNAB vadītāja amatu pretendēs divi kandidāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu saņemti pieteikumi no diviem pretendentiem, informēja Valsts kanceleja.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 10.martā, norisināsies divās kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Tāpat šīs kārtas laikā komisija vērtēs Satversmes aizsardzības biroja sniegto atzinumu par katra pretendenta atbilstību likumā noteiktajām prasībām, lai saņemtu speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

Konkursa otrajā kārtā pretendenti pārrunu laikā komisijai skaidros savu redzējumu par KNAB turpmāko attīstību un prioritātēm. Šīs kārtas laikā tiks novērtētas arī pretendentu vadības kompetences.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam.

KNAB priekšnieku pēc Ministru kabineta ieteikuma amatā ieceļ Saeima.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir ģenerālprokurors Juris Stukāns, Satversmes aizsardzības biroja direktors Egils Zviedris un Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets. Tāpat pretendentu atlasē ar padomdevēja tiesībām piedalās ne vairāk kā trīs Sabiedriski konsultatīvās padomes pilnvaroti pārstāvji.

Jūnijā noslēgsies pašreizējā KNAB priekšnieka Jēkaba Straumes amata pilnvaru termiņš, tādēļ tika izsludināts konkursu uz šo amatu.

Noslēdzoties konkursam, pašreizējais KNAB priekšnieks Straume aģentūrai LETA nekomentēja, vai iesniedzis pieteikumu atkārtotam amata pilnvaru termiņam. Potenciāli Straume varēja pieteikties konkursā, jo viņš amatā pavadījis tikai vienu termiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu