Uz ārējām robežām un valsts iekšienē trešdien konstatēti 34 likumpārkāpēji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē Valsts robežsardzes amatpersonas trešdien, 6. aprīlī, konstatēja 34 likumpārkāpējus, portālu TVNET informēja Valsts robežsardzes pārstāve Dana Kokoreviča.

Uz ārējām robežām Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 16 robežpārkāpējus, tajā skaitā aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis. Savukārt Ventspils ostā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1991. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

Ieceļošana Latvijā 6. aprīlī liegta diviem ārzemniekiem.

Savukārt Terehovas un Lidostas "Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, un vienam ASV pilsonim, jo ārzemnieks pārsniedzis atļauto uzturēšanās laiku Šengenas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem.

Kā informēja Kokoreviča, Silenes, Pāternieku un Lidostas "Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas, divi Krievijas un pieci Ukrainas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus  - pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās termiņš, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, nav derīga ceļošanas dokumenta Šengenas zonas valstīs. Viņa norādīja, ka lietvedība Ukrainas pilsoņu administratīvā pārkāpumu lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – trīs Lietuvas, vienam Latvijas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām – astoņiem Baltkrievijas, trīs Krievijas, vienam Serbijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu