Japāna izraida astoņus Krievijas diplomātus un amatpersonas

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: KAZUHIRO NOGI/AFP/Scanpix

Japāna piektdien paziņoja par astoņu Krievijas diplomātu un amatpersonu izraidīšanu, Krievijas rīcību Ukrainā nodēvējot par pilnīgi nepieņemamu un starptautisko tiesību pārkāpumu.

Japāna nolēmusi izraidīt astoņus Krievijas diplomātus no vēstniecības Japānā un amatpersonas no Krievijas Tirdzniecības pārstāvniecības, informēja Japānas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Hikariko Ono.

Viņa sacīja, ka Krievijas vēstnieks Tokijā Mihails Galuzins par lēmumu tika informēts, kad tika izsaukts pie Japānas ārlietu viceministra Takeo Mori.

Vēstniekam uzsvērts, ka civiliedzīvotāju nogalināšana ir "nopietns starptautisko humanitāro tiesību pārkāpums un kara noziegums", piebilda Ono.

"Tas ir pilnīgi nepieņemami, un mēs to stingri nosodām," pauda Japānas Ārlietu ministrijas pārstāve.

Amatpersonas norādīja, ka vēstnieks Galuzins netiek izraidīts.

Šonedēļ Krievijas diplomātus izraidījušas arī daudzas Eiropas valstis, reaģējot uz Krievijas sešas nedēļas īstenoto karu Ukrainā un zvērībām, kas pastrādātas pret civiliedzīvotājiem Bučā un citviet Kijivas apgabalā, no kura Krievijas karaspēks jau ir padzīts.

Japāna ir pievienojusies Rietumvalstu sankcijām pret Krieviju saistībā ar tās 24.februārī sākto karu Ukrainā, cita starpā arī Japāna pievienojās G7 valstu grupas ceturtdien noteiktajām jaunajām sankcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu