Pabriks un SEPLP vienisprātis par nepieciešamību stiprināt sabiedriskos medijus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) un Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļi ir vienisprātis par nepieciešamību stiprināt sabiedriskos medijus, informēja Aizsardzības ministrija.

Pabriks piektdien tikās SEPLP locekļiem Jāni Siksni, Sanitu Upleju-Jegermani un Jāni Eglīti, lai paustu atbalstu padomes izstrādātajām attīstības koncepcijām par sabiedrisko mediju apvienošanu un finansēšanas modeļa maiņu.

Pabriks norādīja, ka redakcionālā atbildība sabiedriskajos medijos ir nozīmīga arī valsts drošības kontekstā, un par to tikšanās dalībnieki esot bijuši vienisprātis.

Vienots sabiedriskais medijs ar augsti profesionālu un neatkarīgu redakcionālo padomi, kuru atbalsta mediju ombuds, ministra ieskatā, būs spējīgs veicināt sabiedrības saliedētību.

"Šodien, vairāk nekā jebkad, ir svarīgi veidot kopīgu izpratni par katra Latvijas iedzīvotāja nozīmi un lomu valsts aizsardzībā," norādījis Pabriks.

Tikšanās laikā aizsardzības ministrs arī paudis atbalstu sabiedriskā medija satura stiprināšanai krievu valodā, kas ir īpaši svarīgi, izvērtējot šī brīža reģionālo drošības situāciju un Kremļa režīma dezinformācijas radītos drošības apdraudējumus.

Jau ziņots, ka Pabriks publiskā vēstulē, kuru nosūtījis SEPLP un Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei, kritizē LTV7 pārraidīto interviju ar žurnālistu Leonidu Ragozinu, kurš dzīvo Latvijā un iepriekš sadarbojies ar Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centru "Re:Baltica".

SEPLP norādīja, ka Pabrika viedoklis par viena raidījuma sasaisti ar finansējumu sabiedriskajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem ir mēģinājums izdarīt politisko spiedienu un tieši ietekmēt sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu saturu un redakcionālo neatkarību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu