Leklērs Austrālijas "Grand Prix" kvalifikācijā pārspēj Verstapenu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ferrari Formula 1 pilots Šarls Leklērs
Ferrari Formula 1 pilots Šarls Leklērs Foto: SIPA/Scanpix

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas trešā posma - Austrālijas "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Kvalifikācijas trešajā kārtā Monako pilots vairāk nekā piecus kilometrus garo trasi savā ātrākajā aplī veica vienā minūtē un 17,868 sekundēs. Leklērs "Red Bull" pilotu Maksu Verstapenu pārspēja sava pēdējā lidojošā apļa noslēdzošajos divos līkumos.

Nīderlandietim bija par 0,286 lēnāks apļa laiks un viņš rītdienas sacīksti sāks no otrās vietas. Nākamajā rindā būs Verstapena komandas biedrs Serhio Peress un Lendo Noriss no "McLaren".

Trešo rindu aizņems divi "Mercedes" komandas britu piloti Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels, kamēr Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss juniors startēs vien no devītās vietas.

"Jutos labi, lai gan šī trase man vienmēr sagādājusi grūtības. Ļoti smagi strādājām. Treniņbraucieni bija nedaudz haotiski, taču kvalifikācijas pēdējā kārtā izdevās visu salikt pa plauktiņiem," teica Leklērs.

Pirms tam norisinājās treniņbraucienu trešā sesija, kurā ātrākais pilots bija Noriss.

Austrālijas "Lielās balvas" izcīņa, kas pirms Covid-19 pandēmijas tradicionāli norisinājās sezonas sākumā un pēc divu gadu pauzes atgriezusies kalendārā, tiks aizvadīta svētdien.

Sezonas pirmajā posmā Bahreinā uzvarēja Leklērs, bet otrajā etapā Saūda Arābijā pirmais finiša līniju šķērsoja Verstapens.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 45 punktiem ir Leklērs, kuram ar 33 punktiem seko Sainss, Verstapens ar 25 punktiem ir trešais, par trīs punktiem atpaliek Rasels.

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu