Lieldienu svinības bērnu pilsētiņās

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pirmajās Lieldienās, 17.aprīlī plkst. 11.00 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15.00 bērnu parkā "Fantāzija" Ventspils jaunieši mazajiem skatītājiem rādīs Ināras Šteinbergas lugu "Kas dēj olas Lieldienās?".

Aicinām bērnus ņemt līdzi skaistāko oliņu un savu Lieldienu zaķi, lai kopā ar folkloras kopu "Laipa" izgatavotu ligzdiņu, izdziedātu skaistākās Lieldienu dziesmas, sacenstos olu ripināšanā un izzinātu citas Lieldienu tradīcijas.

Uzvedums atgādinās par tradicionālajām svētku paražām, kuras mūsdienās ir savijušās kopā ar bērnu iemīļoto Lieldienu simbolu - zaķi. Darbība norisināsies lauku sētā, kur gar dārza malu lavās Lieldienu zaķis, lai sadarītu savus svētku darbus. Viņu iztraucē suns, kuram nav ne jausmas par Lieldienu svinēšanu. Abi sāk spriest par visām Lieldienu padarīšanām, drīz vien viņiem pievienojas arī citi sētas iemītnieki. Atnākot uz izrādi, varēs uzzināt, kādas īpašas svētku dāvanas saņems Ilzīte.

Lugas autore Ināra Šteinberga aktieriem novēl: "Lai būtu daudz, daudz skatītāju, lai Jums patiktu darboties, priecāties pašiem par padarīto un darīt prieku citiem!"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu