Kāda bija satiksme dažādās pilsētās pirms 100 gadiem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ņujorkas ainiņas
Ņujorkas ainiņas Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

YouTube kanālā NASS publicēts neparasts video, kura autors uzlabojis kadrus, kas uzņemti dažādu pilsētu ielās 20. gadu sākumā. Pateicoties krāsu kadru iekrāsošanai, ikviens var redzēt, kā izskatījās transportlīdzekļi Londonā, Parīzē, Amsterdamā un citās lielākās metropolēs. Kā redzams, jau pirms simts gadiem pilsētās bija sastrēgumi, kuros dažkārt varēja sastapt pat zirgu pajūgus.

Video autors piedāvā doties ceļojumā pa 20. gadu Eiropas un Amerikas lielāko pilsētu ielām. Restaurētie kadri sniedz ieskatu Londonas, Čikāgas, Berlīnes, kā arī Amsterdamas, Parīzes un Milānas iedzīvotāju dzīvē. Var ielūkoties arī ikdienas dzīvē Ņujorkā un Stokholmā. Neskatoties uz to, ka visa darbība notiek pirms aptuveni simts gadiem, jau toreiz satiksme pilsētās bija diezgan blīva.

Satiksme katrā pilsētā ir unikāla. Piemēram, Amsterdamā un Stokholmā starp satiksmes dalībniekiem var pamanīt milzīgu skaitu velosipēdistu. Londonā pa ceļiem pārvietojas divstāvu autobusi. Un Ņujorkas ielas bija pilnas ar visdažādākajām automašīnām. Kā redzams video, pirms simts gadiem sastrēgumos kopā ar automašīnām un kravas automašīnām bija arī zirgu pajūgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu