Foto Imantā tapusi interaktīva Lieldienu vides instalācija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kultūras centrā “Imanta” darbojas Lieldienu interaktīvā vides instalācija
Kultūras centrā “Imanta” darbojas Lieldienu interaktīvā vides instalācija Foto: Jānis Škapars/TVNET

No 10. līdz 18. aprīlim pie Rīgas kultūras un atpūtas centra "Imanta" skatāma Lieldienu vides interaktīvā instalācija "Lieldieniņa braukšus brauca ar raibām oliņām".

Atzīmējot Lieldienas, centra brīvdabas teritorijā aplūkojama tematiska vides instalācija – dažādu izmēru objekti – krāsainas olas, speciāli radīti putniņi un Austras koks. Krāsainās olu figūras būs iespējams apkrāsot un izdekorēt, izmantojot tāfeļu krītiņus, savukārt Austras kokā apmeklētāji aicināti iesiet krāsainas lentītes, iekarināt dekoratīvās olas un putniņus, tādējādi sasaucot kopā dažādu tautu paražas, iesaistoties iedzīvotājiem un kopā radot svētku noformējumu un sajūtu.

Instalācijas idejas pamatā ir Lieldienas kā atskaites punkts jaunam sākumam, atmošanās procesam dabā un pavasara atnākšanai brīdim, kad dienas kļūst garākas un gaišākas, laiks siltāks un saulaināks.

Foto: Lieldienu interaktīvā vides instalācija.

Māksliniecisko konceptu izstrādājusi animatore Silva Utāne kopā ar Rīgas Kultūras un atpūtas centru "Imanta". Utāne beigusi Ekonomikas un kultūras augstskolu kā interjera dizainere, bet savu profesionālo darbību saista ar latviešu animācijas filmu tapšanu un bērnu mākslas darbnīcu vadīšanu.

Lentītes, olas un krītiņus varēs saņemt bez maksas no 10. līdz 18. aprīlim pie Kultūras un atpūtas centra dežuranta katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu