Avārijas izraisītājs draud ar ietekmīgiem draugiem un melo policijai

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Šoferis no BMW, kuru sauc Jurijs, bija vairāk nekā pārsteigts, kad šķietami uz līdzenas vietas, apstājoties pie luksofora, viņa spēkratu kāds, tā sakot, pastūma.

“Nespiedies klāt – neesam gultā.” Tāds nodilušas uzlīmes vēstījums rotā kādu Honda spēkratu, kura vadītājs pats nesekoja aicinājumam nespiesties klāt un pastūma pie krustojuma stāvošu BMW.

“Es braucu uz treniņu, pa ceļam vēl tēvu aizvedu pie ārsta. Ielas sākumā es pievērsu uzmanību tam, ka “Hondas” autovadītājs daļēji brauc pa apmali. Man tas nepatika, jo viņš iebrauca peļķē un apšļakstīja kādu gājēju, es tam pievērsu uzmanību. Ātrums viņam bija aptuveni divdesmit kilometri stundā. Es viņu apbraucu, atpakaļskata spogulī pamanīju, ka vadītājs runā pa mobilo telefonu. Es apstājos pie luksofora, iedegās sarkanā gaisma. Viņš kā brauca ar ātrumu divdesmit kilometri stundā, tā ar tādu pašu ātrumu ietriecās manā mašīnā,” TV3 raidījumam Degpunktā stāsta BMW vadītājs Jurijs.

Piedāvājumi atrisināt visu uz vietas, draudi sazināties ar ietekmīgiem draugiem un pat agresija – to Jurijs saņēma mirkli vēlāk, kad izkāpa no savas mašīnas un gāja skaidroties ar Honda braucēju.

“Jautāju viņam, kāpēc viņš tā darīja? Paskatījos un sapratu, ka viņš ir piedzēries. Es attaisīju viņam durvis un palūdzu noslāpēt mašīnu. Atņēmu atslēgas. Brauca garām policijas ekipāža, es tos vīrus pazīstu, pamāju ar roku un teicu, ka vadītājs piedzēries. Policija bija pareizajā laikā un vietā. Viņš gribēja ar mani parunāt, taču es negribēju iesaistīties sarunās ar piedzērušos cilvēku. Es saprotu, ka tas ir bezjēdzīgi. Atklājās, ka viņam par dzeršanu ir atņemtas autovadītāja tiesības un viņam bija daudz promiļu,” stāsta Jurijs.

Vainīgais Honda stūrētājs centās likumsargiem iestāstīt, ka tieši Jurijs, braucot atpakaļgaitā, izraisījis avāriju. Liecinieki gan norāda pretējo, kā arī nepieciešamības gadījumā ir iespēja pieprasīt ierakstus no videonovērošanas kamerām no degvielas uzpildes stacijas, saka Jurijs.

“Policistiem viņš vēl stāstīja, ka pie stūres sēdēja viņa sieva. ("Jūs pats nekādu sievu neredzējāt taču?") Nē, es neko tādu neredzēju. Man personīgi nepatīk, kad cilvēki dzer pie stūres. Ja viņš nebūtu dzēris, es varbūt nāktu pretī, visādi gadās, visi esam cilvēki. Kad cilvēks ir piedzēries – man tas nav pieņemams. Dievs ar tiem dzelžiem, galvenais, ka cilvēki necieta. Viņš centās runāt ne tikai ar mani, bet arī policistiem,” saka BMW vadītājs.

Šoreiz pret vainīgo ir sākts kriminālprocess, policija to apstiprina. Šoferim tiešām bija liegums vadīt automašīnu, alkohola reibums, ko izdevās konstatēt, arī nebija no tiem mazākajiem – 2,78 promiles. Tāpat ir zināms, ka autovadītāja tiesības konkrētais vīrietis zaudē jau otro reizi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu