Rēzeknes novadā pie kāda vīrieša atrod šaujamieročus un munīciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes (LRP) amatpersonas iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros Rēzeknes novadā izņēma šaujamieročus un lielu daudzumu munīcijas, informēja VP LRP vecākā speciāliste Lāsma Kursīte.

Kratīšanas rezultātā 1967.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā tika konstatēti un izņemti nelikumīgi glabāti šaujamieroči - vītņstobra šautene un pistole.

Kursīte informēja, ka kratīšanas laikā tika atrasti arī divi klusinātāji un liels daudzums munīcijas. Kopumā izņemts vairāk nekā 1000 dažāda kalibra patronu.

Kursīte informēja, ka vīrietim draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu