Gatavo ukrainiete Larisa: kuliča tradicionālā recepte

TVNET/TV3.lv, Bez Tabu
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Larisa ir ukrainiete, kura par savām mājām šobrīd sauc Latviju. Te atbraukusi kara pirmajās dienās. Tagad saprotot, ka savā profesijā (Larisa ir farmaceite) darbu nedabūt, nolēmusi darīt to, ko prot, kas padodas un ar ko var iepriecināt tos, kas sniedz lielāko atbalstu.

Raidījumā "Bez Tabu" Larisa gatavos kuliču pēc receptes, kas nodota no paaudzes paaudzē. Larisa stāsta, ka Ukrainā uz Lieldienām parasti klāj bagātīgus galdus un tas ir laiks, kad ģimene sanāk kopā, mierā un pateicībā svin Kristus augšāmcelšanos. Tad neatņemama sastāvdaļa, ko liek galdā ir kuliči.

"Pie mums kuličus pirms Lieldienām saimnieces parasti cep naktī. Pēc tam, kad apkopta māja, viss tīrs, uzposts. Mājinieki guļ, un tad sākas šis process. Kuličs ir ēdiens, kura gatavošana prasa labestību, siltumu. Tajā ieliekam savas labās emocijas, lai ģimene paēdusi, lai miers pasaulē. Visa laba vēlējumus ieliek kuličā," par tradīciju pastāsta ukrainiete. 

Kuliča recepti skaties "Bez Tabu" video!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu