Rīgas Apkaimju alianse aicina KNAB izvērtēt Rīgas teritorijas plānojuma neapstiprināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Rīgas Apkaimju alianse (RAA) aicina Korupcijas un novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) izvērtēt, vai Rīgas teritorijas plānojuma neapstiprināšana nav saistīta ar prettiesisku politiskās ietekmes izmantošanu, informēja RAA valdes priekšsēdētājs Māris Jansons.

23.martā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) paziņoja, ka aptur Rīgas domes saistošos noteikumus "Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves saistošie noteikumi", kas plašāk zināmi kā jaunais Rīgas teritorijas plānojums.

Kā atklātajā vēstulē norāda RAA, viens no galvenajiem VARAM iebildumiem ir saistīts ar to, ka minētajā plānojumā Rīgas dome neesot paredzējusi teritorijas pilsētā ārpus četru un piecu zvaigžņu viesnīcām, kurās tiek atļauta azartspēļu organizēšana.

RAA veikusi Rīgas apkaimju biedrību aptauju un noskaidrojusi, ka no 22 aptaujātajām biedrībām visas ir pret azartspēļu atļaušanu to teritorijā, piebilstot, ka tas neattiecas uz pašreizējo izņēmumu - atļaut azartspēles četru un piecu zvaigžņu viesnīcās. RAA nav zināma neviena cita Rīgas apkaime, kuras iedzīvotāji atbalstītu azartspēļu atļaušanu viņu apkaimē.

RAA papildus norāda, ka VARAM likuma interpretācija, ka Rīgai teritorijas plānojumā obligāti ir jānosaka tādas apkaimes vai apkaimju daļas, kurās ir atļautas azartspēles, ir nepareiza un ir pretrunā ar sabiedrības interesēm.

VARAM lēmums neapstiprināt visu plānojumu, nevis tikai tā strīdīgo daļu rada šantāžas iespaidu, jo iepriekš VARAM regulāri ir apturējusi teritorijas plānojumu stāšanos spēkā tikai strīdīgajās daļās. Konkrētajā gadījumā vairāki VARAM norādītie argumenti ir pretrunā ar iepriekšējo VARAM praksi teritorijas plānojumu apstiprināšanā, uzsver RAA.

Šī iemesla dēļ RAA aicina KNAB izvērtēt, vai teritorijas plānojuma neapstiprināšana nav saistīta ar prettiesisku politiskās ietekmes izmantošanu.

RAA atklāto vēstuli parakstījuši RAA valdes locekļi Sandra Feldmane, Kaspars Gailītis, Jansons un Signe Ušacka.

LETA jau ziņoja, ka VARAM ir apturējusi Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm

Rīgas dome saistībā ar VARAM lēmumu nolēmusi vērsties Satversmes tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu