Rēzeknes slimnīcā Covid-19 pacientu skaits samazinās lēnām; Jelgavas slimnīca saglabā piesardzību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gatis Rozenfelds

Rēzeknes slimnīcā ar Covid-19 stacionēto pacientu skaits samazinās lēnām. Savukārt Jelgavas slimnīcā vēl saglabā Covid-19 piesardzības pasākumus.

Stacionārā ik dienas joprojām ārstējas ap 37 ar Covid-19 inficēti pacienti, un diennaktī tiek stacionēti līdz pieci ar Covid-19 sasirgušie.

SIA "Rēzeknes slimnīca" no 1.aprīļa tiek saglabāti līdzšinējie Covid-19 vīrusu ierobežojoši pasākumi, kur stacionāro pacientu apmeklēšana aizliegta, atsevišķos gadījumos smagi slimus pacientus atļauts apmeklēt tikai ar slimnīcas valdes atļauju, uzrādot vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas sertifikātu.

Slimnīcā informēja, ka pārējos gadījumos pacientam var atstāt sūtījumu, nododot to slimnīcas personālam, kas to nogādās saņēmējam.

Visiem pacientiem pirms stacionēšanas tiek veikti Covid-19 testi.

Jelgavas slimnīcā vēl saglabā Covid-19 piesardzības pasākumus

Jelgavas slimnīcā strauji samazinās Covid-19 stacionēto pacientu skaits, taču piesardzības pasākumi vēl tiek saglabāti, informēja slimnīcas valdes loceklis Kārlis Smilga.

Viņš atzina, ka 20.martā slimnīcā bija 74 Covid-19 infekcijas pozitīvi slimnieki, 31.martā - 41, bet 11.aprīlī vairs tikai 21 pacients.

Ņemot vērā, ka valstī saglabājas pietiekami augsts Covid-19 saslimstības līmenis, slimnīca pilnībā nav atteikusies no piesardzības pasākumiem.

"Visi stacionētie pacienti tiek testēti. Pacientu apmeklējumi joprojām, īpašos gadījumos, ar ārstējošā ārsta vai nodaļas vadītāja atļauju ir atļauti, tāpat ambulatorie apmeklējumi noteikti tikai pēc iepriekšējā pieraksta - pacientu, apmeklētāju, pavadošo personu un radinieku kustība slimnīcā ir reglamentēta," skaidroja Smilga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu