Rēzeknē četrkārtīgi varētu augt siltumenerģijas tarifs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

No maija SIA "Rēzeknes siltumtīkli" plāno četrkārtīgi palielināt siltumenerģijas apgādes tarifu, informēja Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā.

Aprīlī uzņēmumam SIA "Rēzeknes siltumtīkli" beidzas līgums ar AS "Latvijas gāze" par dabasgāzes piegādi, kas bijis noslēgts "uz pilsētai izdevīgiem nosacījumiem".

Pēc pašvaldības sniegtās informācijas, šī rīcība ļāvusi pilsētai šo apkures sezonu noturēties ar zemu apkures tarifu, kamēr citās Latvijas pilsētās tarifi būtiski pieauga.

2021.gada beigās dabasgāzes cena tirgū sasniegusi 130 eiro par MWh. Ar jauno iepirkumu aprīlī uzņēmums iegādājās dabasgāzi pilsētas vajadzībām par cenu 109 eiro par MWh, kas bijis desmit reizes dārgāk nekā līdz šim.

Pārrēķinot siltumenerģijas ražošanas izmaksas, SIA "Rēzeknes siltumtīkli" iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai apkures tarifu, kas paredz no 1.maija siltuma tarifu noteikt 198,14 eiro par MWh bez pievienotās vērtības nodokļa, kur gāzes cena veido 81% no kopējās tarifa cenas.

Šobrīd siltuma ražošanas tarifs pilsētā ir 30,20 eiro par megavatstundu, bet no 1.maija cena palielināsies līdz 159,91 eiro. Par 212% palielināsies arī pārvades un sadales tarifs - no spēkā esošā 12,05 eiro par megavatstundu uz 37,67 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu