Apcietinājumā patur Krievijas kara noziegumu attaisnošanā aizdomās turēto Mihailovu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas apgabaltiesa otrdien noraidījusi sūdzību un atstājusi negrozītu pirmās instances tiesā piemēroto drošības līdzekli apcietinājumu sociālā tīkla "Facebook" tematiskās grupas izveidotājam Jurijam Mihailovam, kuru marta beigās Valsts drošības dienesta (VDD) aizturēja vienā no lietām par Krievijas īstenoto kara noziegumu Ukrainā attaisnošanu.

25.martā pirmās instances tiesa piemēroja apcietinājumu sociālā tīkla "Facebook" tematiskās grupas "Kriminālā Latvija" krievu valodā izveidotājam un administratoram Mihailovam, kuru Valsts drošības dienests (VDD) bija aizturējis saistībā ar aizdomām par sistemātisku Krievijas bruņoto spēku Ukrainā pastrādāto kara noziegumu slavināšanu un attaisnošanu.

Minētajai tematiskajai grupai ir vairāk nekā 25 000 sekotāju, turklāt tās saturs bija pieejams ikvienam "Facebook" lietotājam.

Aizvadītās nedēļas nogalē LETA jau ziņoja, ka kopš Krievijas bruņoto spēku iebrukuma Ukrainā VDD tobrīd bija sācis 15 kriminālprocesus saistībā ar darbībām, ar kurām pausts atbalsts Krievijas agresijai pret Ukrainu un tās iedzīvotājiem.

Tobrīd šajos kriminālprocesos patlaban deviņām personām piemērots aizdomās turētā statuss, savukārt četrām personu statuss ir "persona, pret kuru sākts kriminālprocess".

Trīs aizdomās turētajām personām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. LETA jau rakstīja, ka apcietinātie ir "garīgās attīstības un dziedniecības centra" "DVS Urantija" pārstāvis Aivis Vasiļevskis, sociālā tīkla "Facebook" tematiskās grupas "Kriminālā Latvija" krievu valodā izveidotājs un administrators Mihailovs un blogeris Kirils Fjodorovs.

Seši no šiem kriminālprocesiem sākti saskaņā ar diviem Krimināllikuma pantiem, proti, par Krievijas bruņoto spēku Ukrainā īstenoto kara noziegumu attaisnošanu un slavināšanu, kā arī darbībām, kas vērstas uz nacionālā un etniskā naida vai nesaticības izraisīšanu.

Piecus kriminālprocesus VDD sācis saskaņā ar Krimināllikuma pantu par darbībām, kas vērstas uz nacionālā un etniskā naida vai nesaticības izraisīšanu pret Ukrainas valstspiederīgajiem, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu.

Savukārt četrus kriminālprocesus VDD sācis par Krievijas bruņoto spēku Ukrainā īstenoto kara noziegumu attaisnošanu un slavināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu