Foto ⟩ Pie Latvijas Nacionālās operas izveidots uzraksts "bērni"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdien, 12. aprīlī, pie Latvijas Nacionālās operas (LNOB), pieminot Mariupolē cietušos, izveidots uzraksts ukraiņu valodā "diti" ("bērni") kā atsauce uz okupantu sabombardēto ukraiņu pilsētas teātri, kurā bija patvērušies simtiem civiliedzīvotāju.

Mākslinieki Krista un Reinis Dzudzilo operas priekšlaukumā izveidojuši uzrakstu "Bērni" ukraiņu valodā, lai tas kalpotu par atgādinājumu necilvēcīgajiem notikumiem Ukrainā.

Jau ziņots, ka 16. martā Krievijas kara lidmašīna nometa bumbu uz Mariupoles Drāmas teātra ēku, kur bija patvērušies vairāki simti mierīgo iedzīvotāju.

Okupantus nebija atturējis milzīgais uzraksts "bērni" teātra ēkas priekšā. Gruveši aizbēra arī bumbu patvertnes ieeju, un apšaudes turpināšanās dēļ ilgu laiku nebija informācijas par cietušajiem. Tiek pieļauts, ka bojā gājuši vairāk nekā 300 cilvēku.

Kā liecina informācija Latvijas Nacionālās operas un baleta "Facebook" kontā, Lielajā piektdienā, 15. aprīlī, Latvijas Nacionālās operas priekšlaukumā no pulksten 19.30 līdz 21  tiks noliktas sveces, pieminot kara noziegumu upurus.

Savukārt LNOB 9. maijā aicina uz atbalsta koncertu ukraiņu tautai "Slava Ukrainai!" "Ar šo labdarības koncertu LNOB aicina Latvijas iedzīvotājus turpināt atbalstīt Ukrainas karā cietušos," teikts ierakstā.

Šī gada 24. februārī agresors Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā ar mērķi pilnībā okupēt Ukrainas teritoriju un apspiest ukraiņu tiesības būt par neatkarīgu valsti demokrātisko Eiropas valstu saimē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu