Lieldienu mūzika Rīgas Domā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas Doms
Rīgas Doms Foto: publicitātes

Rīgas Domā jau šo svētdien, 17. aprīlī pl. 17 gaidāms krāšņs Lieldienu koncerts. Con voce festiva – “ar svētku balsi” kā vēsta kāda no Antonio Skarlati ārijām – svinīgu, spožu, virtuozu un gavilējošu – izdziedās jaunā talantīgā dziedātāja Katrīna Felsberga, trompetists Jenss Emīls Holms un ērģelniece Ilze Reine.

Pēc iepriekšējā nedēļā izdzīvotā kristiešu mesijas Jēzus ciešanu stāsta un satraucošā nemiera pasaulē šis Lieldienu koncerts sola ienest katra klausītāja sirdī kaut nedaudz prieka, gaišas lūgšanas un miera.

Berlīnē studējošā dziedātāja Katrīna Felsberga jau pirms gada veiksmīgi sevi pierādīja Imanta Kalniņa/Astora Pjacollas koncertprogrammā, šobrīd gatavo arī savu pirmo lomu Latvijas Operas un Baleta teātrī. Viņas spirgtais soprāns labi piemērots baroka virtuozās mūzikas izpildīšanai. To būs iespēja iepazīt arī Georga Fridriha Hendeļa ārijās, un arī mazāk zināma baroka laika autora Johana Jozefa Fuksa kantātē Plaudite, sonat tuba – plaukšķiniet, trompetes skandējiet. Šai kantātē un Johana Frīdriha Faša trompetes koncertā pievienosies arī viens no vadošajiem šā brīža trompetistiem Latvijā Jenss Emīls Holms.

Savukārt Rīgas Doma ērģeles Ilzes Reines izspēlētas izskanēs monumentālos Šarla Turnemīra, Fēliks Mendelszona Bartoldi un šā gada lielā jubilāra Sezāra Franka skaņdarbos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu