Lukašenko nepieļauj Baltkrievijas pievienošanos Krievijai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko nepieļauj viņa vadītās valsts pievienošanos Krievijai.

"Mēs ar [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu neesam tik dumji, lai izmantotu vecās metodes. Es teiktu, ka mēs veidojam tādu savienību starp divām neatkarīgām valstīm, ka cilvēki no mums mācīsies," Baltkrievijas valsts ziņu aģentūra "Balta" citējusi Lukašenko teikto Krievijas Tālo Austrumu pilsētā Vladivostokā.

Lukašenko, kura vadītā Baltkrievija ir sniegusi būtisku atbalstu Krievijas karā Ukrainā, pēc Putina uzaicinājuma uzturas vizītē Krievijas Tālajos Austrumos Klusā okeāna piekrastē.

Atšķirībā no Lukašenko starptautiskie politikas eksperti Baltkrievijas pievienošanos Krievijai uzskata par diezgan reālu iespējamību. Kopš apstrīdētajām prezidenta vēlēšanām 2020.gadā, kurā Lukašenko sevi pasludināja par uzvarētāju, Minska ir kļuvusi arvien atkarīgāka no Maskavas.

Krievija un Baltkrievija jau ir izveidojušas Savienoto valsti, tomēr daudzi cilvēki abās valstīs bažījas, ka Krievija varētu anektēt no sevis ekonomiski pilnīgi atkarīgo Baltkrieviju.

Pašlaik Baltkrievija ir gandrīz pilnībā starptautiski izolēta un ir kļuvusi finansiāli un militāri atkarīga no Krievijas.

Lai gan Putins vairākkārt ir apsūdzēts par mēģinājumiem atjaunot pirms vairāk nekā 30 gadiem sabrukušo Padomju Savienību, viņš pats tādas apsūdzības noliedz, lai gan ir paudis pārliecību, ka tās sabrukums bijis "20.gadsmita lielākā ģeopolitiskā katastrofa".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu