Video ⟩ Likumsargi Aizkraukles novadā aiztur 12 gadus vecu šoferi, kurš centās aizbēgt no policijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa darbinieki, pildot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzības un sabiedriskās kārtības nodrošināšanas jomā, Aizkraukles novada Pilskalnes pagastā, pamanīja pretī braucošu automašīnu „Opel Zafira”. Likumsargi ieslēdza speciālās gaismas signālus un pa atvērta dienesta transportlīdzekļa logu ar zižļa svārstveida kustību aicināja automašīnas vadītāju apstāties, taču viņš nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām un sāka bēgšanu.

Policisti, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, kā arī skaļruni, vairākkārt izteica prasību apturēt automašīnu, taču tās vadītājs turpināja bēgšanu, līdz apdzīvotā vietā samazināja ātrumu un policijas automašīna transportlīdzekli „Opel Zafira” novirzīja no ceļa braucamās daļas.

Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka automašīnu vadīja 12-gadīgs zēns un tajā atradās pieci nepilngadīgi pasažieri vecumā no 13 līdz 17 gadiem. Visi nepilngadīgie un mazgadīgais tika nodoti to likumiskajiem pārstāvjiem, savukārt automašīna „Opel Zafira” atdota tās īpašniecei. Jāpiebilst, ka policijā tiks arī vērtēta transportlīdzekļa īpašnieces atbildība par automašīnas nodošanu lietošanā nepilngadīgai personai. Savukārt par vairākkārtēju neapstāšanos pēc policijas darbinieka prasībām un automašīnas vadīšanu bez atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām pret mazgadīgo personu ir sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu