Latvijā izstrādāta digitālā platforma klientu risku izvērtēšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs attēls.
Dators. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Latvijā izstrādāta digitālā platforma "nilln.lv", kas piemērota darījumu uzraudzībai un klientu risku vadībai noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma subjektiem un pielīdzināmām personām, informēja platformas izstrādātāja SIA "Nordexo IT" pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji platformas izstrādē ieguldītās investīcijas aģentūrai LETA nekomentēja.

Platforma "nilln.lv" izstrādāta ārpakalpojuma grāmatvežu, auditoru, zvērinātu revidentu, nodokļu konsultantu, juridisko pakalpojumu sniedzēju, tostarp zvērinātu advokātu un maksātnespējas administratoru, kā arī nekustamā īpašuma darījumu starpniekiem klientu darījumu izvērtēšanai un risku uzraudzīšanai.

"nilln.lv" nepieciešamību "Nordexo IT" pārstāvji skaidro ar to, ka Latvijas un Eiropas līmenī arvien pieaug cīņa ar aizdomīgiem darījumiem un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, un aizvadīto gadu gaitā būtiski pieaudzis to nozaru skaits, kam saimnieciskās darbības ietvaros nepieciešams izstrādāt iekšējās kontroles sistēmu (IKS) un veikt klientu izpēti.

Tāpat arī pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā tiek pastiprināta sankciju un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas risku uzraudzība, nosakot jaunas prasības attiecībā uz risku klasifikāciju un sankciju piemērošanu.

Digitālās platformas "nilln.lv" lietotājiem pieejams iekšējās izpētes rīku klāsts, kā arī vairākas funkcijas, kas vienkāršo klientu uzraudzības procesu.

Produkta attīstības vadītājs Daniils Vladimirovs norāda, ka "šī automatizētā rīka darbība ir balstīta mākoņpakalpojumā, nodrošinot, ka sistēmas darbība vienmēr ir balstīta uz aktuāliem normatīvajiem aktiem, sankciju sarakstiem, uzraugošo iestāžu vadlīnijām un kontroles prasībām".

Platforma ir izstrādāta, sadarbojoties tehnoloģiskā uzņēmuma "Nordexo IT" un konsultāciju un profesionālo metodisko materiālu un apmācību uzņēmuma "Biznesa konsaltinga grupa" speciālistiem.

SIA "Nordexo IT" 2020.gadā strādāja ar 11 261 eiro apgrozījumu, un uzņēmuma peļņa bija 2128 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Informācija par 2021.gadu vēl nav pieejama. Uzņēmums reģistrēts 2019.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2000 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Vladimirovs.

Savukārt SIA "Biznesa konsaltinga grupa" finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.augusta līdz 2020.gada 31.jūlijam, strādāja ar 246 261 eiro apgrozījumu, savukārt peļņa bija 18 906 eiro. Uzņēmums reģistrēts 2004.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Nataļja Griškova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu