17. aprīlī Aizputē tiks aizvadīts Latvijas čempionāta motokrosā 1.posms

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Motokrosa sacensības
Motokrosa sacensības Foto: Gatis Krastiņš

Šajā nedēļas nogalē, 17. aprīlī, kad lielākā pasaules daļa svinēs Lieldienas, Aizputes moto trasē tiks atklāta jaunā Latvijas čempionāta sezona motokrosā, pie starta barjeras pulcējot ātrākos pašmāju un kaimiņvalstu braucējus MX1, MX2, MX125, MX85, MX85B, MX2 Juniori, Q Open, BV Open un Amatieri Open klasēs. Par to TVNET pavēstīja Latvijas Motosporta federācijas preses sekratārs Jānis Eisaks.

Latvijas motokrosa čempionātā šogad iekļauti pieci posmi, no kuriem pirmais notiks 17. aprīlī Aizputē “Misiņkalna” moto trasē. Pārējie tiks organizēti "Vaidavas kausa" izcīņas ietvaros Apes trasē, kā arī Dobelē, Alojā un Cēsīs, kur atkal gaidāms lielais fināls.

Šajā čempionātā solo klasēs plāno piedalīties tādi pašmāju talanti kā Kārlis Alberts Reišulis(SK “Elkšņi”), Kārlis Sabulis(Mx Moduls), Toms Macuks(MX Rodeo), Mairis Pumpurs(Mx Moduls), Kristers Drevinskis(Mx Rodeo) , Uldis Freibergs(F.F.F), Markuss Kokins(MX Moduls), Leons Kozlovskis(Mx Ādaži), Jānis Mārtiņš Riešulis(KTM Motofacvorits), Edvards Bidzāns, Tomass Šaicāns(MX Rodeo), kā arī citi ātrākie vietējie un ārvalstu braucēji. Blakusvāģos par intrigām rūpēsies pasaules čempionāta praksi uzkrājušās Māra Rupeika/Kaspara Liepiņa, Didža Gorbenko/Elvija Mucenieka(Rambas-R) ekipāžas, kā arī jaunie talanti brāļi Melbārži un citi blakusvāģu braucēji. Kvadros augstāko meistarību demonstrēs Matīss Palēvics(Mx Rodeo) un Kārlis Neija(KTM Motofavortīts) , kurus no līderpozīcijām gribēs gāzt citi Latvijas ātrākie kvadriciklu braucēji. Iespējams, Kvadriciklu klasē uz start kāps arī vairākkārtējais Eiropas čempions Kevins Sārs.

Kā jau ierasts, sportisti cīnīsies ne tikai par medaļām, “Isover” starta karaļa balvu un individuālajiem ieskaites punktiem, bet arī par vadošās motokrosa komandas titulu. Pērngad šo titulu visu posmu kopvērtējumā izcīnīja Ventspilī bāzētā “ Rodeo MX” komanda.

“Dažreiz titulu vieglāk izcīnīt kā to nosargāt un bez sportiskās veiksmes tas nav iespējams ne vienā variantā. Mūsu uzdevums arī šajā sezonā ir titulu saglabāt. Vai tas būs viegli? Domāju, ka nē, jo konkurence ir liela un ekonomiskā situācija valstī ir visai sarežģīta, kas rada problēmas pašreizējā rocībā. Ir daudz grūtāk saorganizēt treniņus, tas var radīt arī problēmas tehniskajā nodrošinājumā. Tas tomēr ir tehniskais sporta veids, tāpēc kā saliksies tas viss kopā, no tā lielā mērā būs atkarīgs arī gala rezultāts,” pārliecināts kluba “MX Rodeo” vadītājs Arvis Sanders.

Paredzams, ka arī šosezon “Rodeo” klubam sīvāko konkurenci par sezonas vadošā kluba kausu sastādīs Rīgā bāzētais “Moduls MX”.

“Pēdējos piecus, sešus gadus viens no mūsu lielākajiem konkurentiem ir klubs “Moduls MX”, kas sezonai gatavojas ļoti nopietni. Mūsu klubu starpā ir ļoti labas attiecības, varam aprunāties, taču viņi ir visnopietnākie pretendenti uz titulu un tāpēc pret viņiem jāizturas ar vislielāko cieņu. Domājams, ka sezonas sākumā visi klubi būs spēcīgi, bet domāju, ka vissarežģītākais posms būs sezonas beigās, kad tiks izspēlēti pēdējie punkti. Tad arī izšķirsies titulu liktenis. Sākums nav beigas. Grūti prognozēt kāda būs sezona, bet domājams, ka interesanta un negaidītu notikumu pārpilna, galvenais, lai bez traumām!” uzskata Sanders.

2021.gada Latvijas klubu vērtējumā 1.vietu ieguva Ventspils motoklubs “Rodeo”, otro - “Salacas kauss”, bet trešo “Rmabas R”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu