Cīņā ar milzīgajām rindām PMLP varētu veidot vēl 20 darba vietas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Republikas pase un personas apliecība. Ilustratīvs attēls.
Latvijas Republikas pase un personas apliecība. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Personu apliecinošu dokumentu noformēšanas kapacitātes palielināšanai Iekšlietu ministrija valdībā iesniegusi finansējuma pieprasījumu 20 papildu štata vietu izveidošanai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP), sociālajā tīklā "Twitter" pavēstījusi iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Papildu štata vietas Rīgas 1.nodaļā ļautu izveidot Pasu centru personu apliecinošu dokumentu noformēšanai.

Ministre skaidrojusi, ka Krievijas karš Ukrainā ietekmē arī iekšlietu dienestu darbu, kur sen bijusi problēma ar darbinieku skaitu un zemām algām. Vienlaikus tas neesot attaisnojums tam, ka jāgaida mēnešiem, lai saņemtu personu apliecinošus dokumentus.

Patlaban PMLP ir samazināts klienta apkalpošanas ilgums līdz desmit minūtēm. Tas nozīmē, ka ik dienas varēs apkalpot vairāk cilvēku. Vienlaikus vēl joprojām daudzi cilvēki pierakstās, bet neatnāk.

Tāpat ir pagarināts klientu pieņemšanas laiks, cilvēki strādā virsstundas un tiek komandēti uz nodaļām, kur izveidojušās rindas.

Iekšlietu nozarei ir trīs mobilās personu apliecinošo dokumentu noformēšanas iekārtas, tomēr plānots ieviest desmit.

Drīzumā Iekšlietu ministrija veikšot nepieciešamās izmaiņas normatīvajos aktos, lai šīs iekārtas varētu darboties pašvaldību klientu apkalpošanas centros, jo patlaban normatīvais regulējums to nepieļauj.

Jau ziņots, ka no 16.maija PMLP teritoriālajās nodaļās atsāks noformēt un izsniegt personu apliecinošus dokumentus rindas kārtībā, neveicot iepriekšēju pierakstu.

PMLP īpaši lūdz klientus būt pieklājīgiem pret pārvaldes darbiniekiem, kuri intensīvas slodzes apstākļos strādā, lai apkalpotu klientus pēc iespējas ātrāk.

Iepriekš pie PMLP nodaļas Čiekurkalnā bija izveidojušās apmeklētāju rindas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu