Ķīna aizstāv savu nostāju par Krievijas iebrukumu Ukrainā, sakot, ka "atrodas vēstures pareizajā pusē"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Ķīna ceturtdien aizstāvēja savu nostāju par Krievijas iebrukumu Ukrainā, sakot, ka "atrodas vēstures pareizajā pusē", lai gan ASV ir brīdinājušas, ka Pekinas nevēlēšanās pievienoties starptautiskajām sankcijām pret Krieviju var ietekmēt tās attiecības ar citām ekonomikām.

Ķīna ir atteikusies nosodīt septiņas nedēļas ilgstošo Krievijas izvērsto karu Ukrainā, cenšoties balansēt starp atbalstu savai sabiedrotajai Maskavai un attiecību saglabāšanu ar Rietumiem. Lai gan Ķīna nav pievienojusies sankcijām, tā izvairās no klajas to pārkāpšanas.

Ķīnas Ārlietu ministrijas pārstāvis Džao Lidzjans ceturtdien uzstāja, ka Ķīnas pozīcija ir "objektīva un neatkarīga" un "arī Krievijas likumīgās drošības bažas ir jāciena".

Tādu komentāru Džao sniedza dienu pēc tam, kad ASV finanšu ministre Dženeta Jelena brīdināja, ka Ķīna var izjust ekonomiskas sekas par nepievienošanos rietumvalstu sankcijām pret Krieviju.

Jelena mudināja Ķīnu "palīdzēt izbeigt šo karu", pieļaujot, ka, Pekinai turpinot kavēties, varētu "pasliktināties pasaules attieksme pret Ķīnu un vēlme turpināt ekonomikas integrāciju".

Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Jelenas apgalvojumus nodēvēja par "nepamatotām apsūdzībām un aizdomām".

"Laiks pierādīs, ka Ķīnas pozīcija ir pareizajā vēstures pusē," Džao uzsvēra preses konferencē.

ASV ir paudušas bažas, ka Ķīna varētu Krievijai nosūtīt militāru un ekonomisku palīdzību vai arī varētu palīdzēt apiet ekonomiskās sankcijas.

Tomēr Pekina šomēnes uzstāja, ka "apzināti nepalīdz apiet amerikāņu un eiropiešu noteiktās sankcijas Krievijai".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu